1 C
Bucharest
Thursday, 7 December 2023
HomeSportFormula 1Max Verstappen câștigă cursa din Ungaria. VIDEO

Max Verstappen câștigă cursa din Ungaria. VIDEO

Liderul campionatului de Formula 1 al echipei Red Bull, Max Verstappen, a câștigat Marele Premiu al Ungariei, în timp ce rivalul de la Ferrari, Charles Leclerc, a suferit un nou coșmar.

Lewis Hamilton, de șapte ori campion mondial, a terminat al doilea, iar George Russell, coechipierul său de la Mercedes, aflat în pole position pentru prima dată în cariera sa în Formula 1, a terminat al treilea, notează Reuters.

Leclerc a condus pentru o vreme, dar a terminat pe locul șase, deoarece strategia sa privind pneurile a eșuat, iar Ferrari s-a confruntat din nou cu acuzații că greșelile tactice au dus la pierderea ambelor campionate lui Red Bull.

Verstappen, campionul în exercițiu, intră acum în vacanța din august cu un avans uriaș de 80 de puncte – mai mult de trei victorii în curse – față de Leclerc după 13 din 22 de curse.

“Un rezultat uimitor. Cine ar fi crezut când ne-am trezit că vom câștiga cursa?”, a declarat pilotul olandez la radioul echipei.

“Este chiar acolo sus, alături de cei mai buni”, a declarat șeful echipei, Christian Horner.

“De necrezut. Cel mai bun mod de a intra în pauza de vară, vă spun eu”, a adăugat el, în condițiile în care ploaia era o amenințare mereu prezentă.

Victoria a fost a opta din acest sezon și a 28-a din carieră pentru Verstappen.

El are acum 258 de puncte față de cele 178 ale lui Leclerc și a terminat o singură dată în afara podiumului în ultimele 10 curse.

Leclerc, care a pornit al treilea, a declarat că ultima parte a cursei și greșeala de a trece la pneuri hard a fost un dezastru pentru el.

“Practic, acolo am pierdut cursa. Am pierdut 20 de secunde cu intrarea la boxe, alte șase secunde în cinci tururi pe hard, din cauza pneurilor”, a declarat el la televiziunea Sky Sports.

YouTube video

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Congresul american nu a adoptat un pachet financiar masiv pentru Ucraina și Israel

Congresul american a eşuat miercuri în adoptarea unui pachet financiar masiv de peste 106 miliarde de dolari reclamat cu insistenţă de preşedintele Joe Biden,...

ONU spune că există o amenințare globală din cauza războiului din Gaza

Secretarul general al Organizației Națiunilor Unite (ONU), Antonio Guterres, a făcut miercuri o mișcare rară, avertizând în mod oficial Consiliul de Securitate cu privire...
00:01:46

Cum se pregătește echipa de eliminare a bombelor de la Paris pentru Jocurile Olimpice

Echipa de eliminare a bombelor poliției din Paris se așteaptă ca Jocurile Olimpice din 2024 să fie o „provocare considerabilă”. Reuters are o imagine...
Ultima oră
Pe aceeași temă