13.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSport„Leii” lui Bergodi domină Liga 1

„Leii” lui Bergodi domină Liga 1

Liderul campionatului a spart gheața în istoria meciurilor disputate pe terenul celor de la FC Botoșani. După şase eşecuri la rând şi un meci egal, Universitatea Craiova a rupt „blestemul” și s-a impus în fieful moldovenilor cu scorul de 2-0.

La fel ca și în partida din etapa trecută, cu FCSB, „leii” alb-albaștri au obținut victoria după două lovituri de pedeapsă, transformate de Alexandru Cicâldău şi de Gustavo. Ambele penalty-uri au fost provocate de Andrei Chindriş, fundașul aflat în vederile spaniolilor de la Valencia.

La conferința de după meci, antrenorul craiovenilor, Cristiano Bergodi, a sugerat că finala Cupei României ar trebui să fie amânată, pentru ca FCSB să mai aibă o miză în restanța cu CFR Cluj. „Nu a fost un meci decisiv, pentru că probabil vom ajunge la meciul direct cu CFR, dar eu sunt mulțumit pentru ce au făcut băieții. Acum, probabil se continuă sezonul. Nu știu dacă se va amâna meciul dintre FCSB și Sepsi. Conducătorii noștri au cerut asta, așa era normal. Dacă FCSB câștigă finala Cupei, nu mai are treabă în campionat. Eu am auzit ceva, dar nu îmi dau cu părerea, nu sunt persoana potrivită. Liga și Federația trebuie să decidă”, a comentat Bergodi.

Fără dar și poate, seria impresionantă de succese reușite de formația olteană se datorează și tehnicianului Cristiano Bergodi, venit în Bănie la începutul lunii mai. Italianul are ștate vechi în Liga 1. Bergodi a debutat pe banca lui FC Național pe 19 noiembrie 2005, în remiza cu Pandurii, scor 1-1. De-a lungul timpului, a strâns 145 de jocuri la 8 echipe din primul eșalon fotbalistic al țării, 57 încheiate cu victorii, 39 la egalitate şi 49 cu înfrângeri.

După această victorie, oltenii s-au distanțat la 4 puncte în fruntea clasamentului din Liga 1. CFR Cluj are însă un meci mai puțin disputat, contra celor de la FCSB. Ardelenii au mari probleme și există riscul ca și partida pe care o au programată pe teren propriu, cu FC Botoșani, în 26 iulie, să fie amânată. Asta deoarece cazul lui Adrian Păun nu e unul singular. Alți cinci oameni de la CFR au fost depistați pozitiv cu COVID-19.

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Cursa pentru București. Gabriela Firea: „Am încredere în şansele mele, pentru că Bucureştiul arată mult mai rău decât acum patru ani”

Candidatul PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a declarat că are încredere în şansele sale la alegeri, deoarece, după propriile spuse, Bucureştiul arată „mult...

EXCLUSIV. Directorii de școli, schimbați înainte de alegeri. STATISTICĂ

De la 1 ianuarie 2023 și până la jumătatea lunii martie a super anului electoral în curs, peste 500 de directori și directori adjuncți...

Fostul președinte Ion Iliescu, audiat acasă de procurori, în dosarul Mineriadei

O echipă de anchetatori de la Parchetul General a mers, vineri dimineaţa, la locuinţa lui Ion Iliescu, pentru a-l anunţa pe fostul preşedinte că...
Ultima oră
Pe aceeași temă