16.9 C
București
sâmbătă, 25 septembrie 2021

„Leii” lui Bergodi domină Liga 1

Liderul campionatului a spart gheața în istoria meciurilor disputate pe terenul celor de la FC Botoșani. După şase eşecuri la rând şi un meci egal, Universitatea Craiova a rupt „blestemul” și s-a impus în fieful moldovenilor cu scorul de 2-0.

La fel ca și în partida din etapa trecută, cu FCSB, „leii” alb-albaștri au obținut victoria după două lovituri de pedeapsă, transformate de Alexandru Cicâldău şi de Gustavo. Ambele penalty-uri au fost provocate de Andrei Chindriş, fundașul aflat în vederile spaniolilor de la Valencia.

La conferința de după meci, antrenorul craiovenilor, Cristiano Bergodi, a sugerat că finala Cupei României ar trebui să fie amânată, pentru ca FCSB să mai aibă o miză în restanța cu CFR Cluj. „Nu a fost un meci decisiv, pentru că probabil vom ajunge la meciul direct cu CFR, dar eu sunt mulțumit pentru ce au făcut băieții. Acum, probabil se continuă sezonul. Nu știu dacă se va amâna meciul dintre FCSB și Sepsi. Conducătorii noștri au cerut asta, așa era normal. Dacă FCSB câștigă finala Cupei, nu mai are treabă în campionat. Eu am auzit ceva, dar nu îmi dau cu părerea, nu sunt persoana potrivită. Liga și Federația trebuie să decidă”, a comentat Bergodi.

Fără dar și poate, seria impresionantă de succese reușite de formația olteană se datorează și tehnicianului Cristiano Bergodi, venit în Bănie la începutul lunii mai. Italianul are ștate vechi în Liga 1. Bergodi a debutat pe banca lui FC Național pe 19 noiembrie 2005, în remiza cu Pandurii, scor 1-1. De-a lungul timpului, a strâns 145 de jocuri la 8 echipe din primul eșalon fotbalistic al țării, 57 încheiate cu victorii, 39 la egalitate şi 49 cu înfrângeri.

După această victorie, oltenii s-au distanțat la 4 puncte în fruntea clasamentului din Liga 1. CFR Cluj are însă un meci mai puțin disputat, contra celor de la FCSB. Ardelenii au mari probleme și există riscul ca și partida pe care o au programată pe teren propriu, cu FC Botoșani, în 26 iulie, să fie amânată. Asta deoarece cazul lui Adrian Păun nu e unul singular. Alți cinci oameni de la CFR au fost depistați pozitiv cu COVID-19.

Ultima oră
Pe aceeași temă