31.4 C
București
luni, 17 iunie 2024
AcasăSportKlaus Iohannis: Nu am încălcat Constituția când l-am sunat pe Liviu Dragnea

Klaus Iohannis: Nu am încălcat Constituția când l-am sunat pe Liviu Dragnea

Președintele Klaus Iohannis a declarat, joi, la Palatul Cotroceni, nu a încălcat Constituția, atunci când l-a sunat pe șeful PSD, Liviu Dragnea, după pronunțarea sentinței în dosarul „Referendumul”.

„I-am spus că, după părerea mea, ar fi bine să renunțe la conducerea partidului”, a spus șeful statului, la o conferință de presă, explicând că nu i-a cerut acest lucru, pentru că nu face parte din PSD.

El a admis că i-a transmis lui Liviu Dragnea că ar trebui să renunţe la şefia PSD: "Este adevărat că i-am spus lui Liviu Dragnea că, după părerea mea, ar fi bine să renunţe la conducerea partidului. Evident, dacă o va face sau nu este decizia domniei sale".

Vinerea trecută, preşedintele Klaus Iohannis a scris, pe Facebook, că Liviu Dragnea ar trebui să se retragă, după ce fost condamnat definitiv de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, la doi ani de închisoare cu suspendare, cu un termen de încercare de patru ani, în dosarul „Referendumul": „Liviu Dragnea ar trebui să se retragă. Pentru sănătatea sistemului politic românesc, nu este în regulă ca un mare partid politic să fie condus de un lider condamnat penal prin sentință definitivă. I-am comunicat această opinie."

Duminică, preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a afirmat că vineri a fost sunat de preşedintele Klaus Iohannis, în jurul orei 19,00, pentru a-i solicita să demisioneze de la şefia partidului.

M-a sunat, nu e prima dată când mă sună, noi am mai comunicat, sigur, în ultimele luni. Am şi comunicat, ne-am şi văzut, asta nu e o crimă. M-a sunat vineri, pe la ora 7 seara, recunosc, eram la volan, dar ca să nu am şi altă problemă când m-a sunat i-am spus să aştepte câteva minute, am oprit maşina, m-am dat jos şi am vorbit, ca să nu vorbesc fiind la volan. Şi asta mi-a spus – că îi pare rău în plan personal, dar crede că eu, având această poziţie, ar trebui să-mi dau demisia, pentru că pot afecta imaginea României. Eu cred că, nu ştiu, poate fără să-şi dea seama a intrat aproape într-o zonă neconstituţională, pentru că, ne place sau nu ne place, dar adevărul este că un partid este o organizaţie, o structură în care mai mulţi oameni, dincolo de politicile publice, dincolo de viziunea comună pe care o au, dincolo de doctrină, de valori, de obiective, au nişte interese politice profund legitime. Toate partidele, este un lucru firesc şi au şi nişte drepturi aceste partide, dreptul de a-şi hotărî propria conducere. Mie mi s-a părut deplasat ca preşedintele României să ceară unui preşedinte al unui partid să-şi dea demisia. Eu nu i-am cerut demisia domnului preşedinte Iohannis', a declarat duminică Liviu Dragnea, la Antena 3. 

Cele mai citite

Cum se modifică Legea achizițiilor publice

Ministerul Transporturilor și Infrastructurii a pus în dezbatere publică un proiect de Ordonanță de urgență care va modifica Legea achizițiilor publice, informează o știre...

Scoicile şi rapanele din Marea Neagră sunt sigure pentru consumul uman

Inspectorii sanitar-veterinari din Constanța au anunţat că poate fi reluată recoltarea de moluște vii din Marea Neagră. Decizia vine după ce timp de 10 zile,...

INCREDIBIL. Camionul lui Ilie Bolojan, dispărut din Germania

Încruntatul Ilie Bolojan, vătaful Oradei și al județului Bihor, este de ceva vreme și un Gică Contra al celor de la guvernare, fiind...
Ultima oră
Pe aceeași temă