12.7 C
București
luni, 22 aprilie 2024
AcasăSportFotbalLa Liga a depus o plângere la UEFA împotriva Manchester City și...

La Liga a depus o plângere la UEFA împotriva Manchester City și PSG cu privire la încălcări ale Fair Play-ului Financiar

La Liga și-a intensificat atacul asupra lui Manchester City și Paris St-Germain prin depunerea unei plângeri la UEFA cu privire la încălcări ale Fair Play-ului Financiar.

Președintele La Liga, Javier Tebas, a atacat în repetate rânduri cele două echipe, pe care le descrie drept “cluburi de stat”, și a criticat dur PSG în legătură cu noul contract de mai multe milioane de lire sterline pe care clubul francez l-a oferit în luna mai atacantului vedetă Kylian Mbappe.

De atunci, City, din Premier League, a confirmat că a semnat cu Erling Haaland de la Borussia Dortmund, pe care l-a adus cu 51,2 milioane de lire sterline.

Real Madrid a fost interesată să semneze cu ambii jucători.

“La Liga înțelege că finanțarea neregulamentară a acestor cluburi se realizează, fie prin injecții directe de bani, fie prin sponsorizări și alte contracte care nu corespund condițiilor de piață sau nu au sens economic. La Liga consideră că aceste practici alterează ecosistemul și sustenabilitatea fotbalului, dăunează tuturor cluburilor și ligilor europene și nu fac decât să umfle artificial piața, cu bani care nu sunt generați în fotbalul propriu-zis,” au precizat reprezentanții La Liga.

Plângerea împotriva PSG a fost făcută săptămâna trecută, iar cea împotriva lui City în aprilie, deși La Liga spune că își rezervă dreptul de a extinde aceste plângeri.

Atât City, cât și PSG s-au apărat viguros în trecut de plângerile lui Tebas.

În iulie 2020, Tribunalul de Arbitraj Sportiv a anulat o interdicție de doi ani în Liga Campionilor impusă lui City de UEFA pentru încălcări ale fair-play-ului financiar.

În aprilie, UEFA a aprobat noi reglementări financiare care includ o dublare a sumelor pe care cluburile le-ar putea pierde pe o perioadă de trei ani, de la 30 de milioane de euro la 60 de milioane de euro, unele cluburi putând primi încă 10 milioane de euro dacă au o “bună sănătate financiară”.

Luna trecută, Tebas a declarat că La Liga va lua măsuri legale împotriva PSG după ce Mbappe a refuzat o mutare la Real Madrid.

În schimb, internaționalul francez și-a reînnoit contractul cu PSG până în 2025, iar Tebas și La Liga au declarat că prelungirea contractului “atacă stabilitatea economică” a fotbalului european.

Tebas urmează să vorbească în profunzime despre această problemă la o reuniune a ligilor europene care va avea loc joi la Amsterdam.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Românii sunt invitați să se angajeze în armată, într-un moment de criză internațională. Un soldat profesionist câștigă peste 5000 de lei net

Deși nu se ia în calcul reintroducerea serviciului militar obligatoriu, Ministerul Apărării Naționale (MApN) va organiza o nouă campanie de recrutare de soldați și...

Patru din zece români consumă alimente pe bază de plante (studiu)

Aproape o treime dintre români (31%) consumă carne zilnic, în timp ce patru din zece persoane (39%) se orientează spre alternative pe bază de...

Consecințele unui linșaj mediatic

Lapidarea doctorului Cătălin Cârstoiu în piața publică este cea mai clară radiografie a societății românești. Nimeni din breasla medicală nu i-a sărit în apărare,...
Ultima oră
Pe aceeași temă