15.3 C
București
luni, 13 mai 2024
AcasăSportKelemen: Cristian Diaconescu este omul potrivit ca ministru de Externe

Kelemen: Cristian Diaconescu este omul potrivit ca ministru de Externe

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, consideră că noul ministru de Externe, Cristian Diaconescu, este omul potrivit pentru această funcţie, în condiţiile în care are experienţă şi este diplomat de carieră.

Kelemen a declarat, marţi, corespondentului MEDIAFAX, că UDMR îl susţine pe Cristian Diaconescu, neavând niciun fel de reţinere în ceea ce-l priveşte.

“Ca persoană, Cristian Diaconescu este un om politic cu experienţă, e diplomat de carieră, iar din acest punct de vedere cred că este omul potrivit pentru această funcţie, având şi experienţa din diplomaţie, cât şi în fruntea ministerului. Nu cred că am putea avea vreo reţinere. Îl susţinem pe colegul Diaconescu”, a spus Kelemen Hunor.

Liderul UDMR a afirmat că a avut, luni, consultări cu premierul Emil Boc pe tema nominalizării unui nou ministru de Externe.

“Este conform înţelegerii din coaliţie, postul e al PDL şi este decizia lor pe cine propun, dacă se înţeleg cu UNPR sau cu altcineva. Noi am spus că vom susţine decizia premierului şi a PDL”, a conchis Kelemen.

Cristian Diaconescu, preşedintele de onoare al UNPR, a fost desemnat înlocuitor al lui Teodor Baconschi în funcţia de ministru de Externe.

Preşedintele Traian Băsescu a semnat, marţi, decretele pentru revocarea lui Teodor Baconschi din funcţia de ministru de Externe şi pentru numirea în acest post a lui Cristian Diaconescu.

Ceremonia de depunere a jurământului de învestitură de către Cristian Diaconescu urmează să aibă loc la ora 19.00.

Propunerea ca Diaconescu să preia postul de ministru al Afacerilor Externe, în locul lui Teodor Baconschi, a fost transmisă de premierul Emil Boc şefului statului.

Ministrul de Externe, Teodor Baconschi, a fost revocat din funcţie, luni, de către premierul Emil Boc, motivul invocat fiind afirmaţiile acestuia la adresa protestatarilor.

Cele mai citite

Comisarul UE pentru Agricultură, Janusz Wojciechowski (Polonia), se întâlnește cu fermieri români. Polonezii și românii au protestat contra cerealelor din Ucraina

Comisarul UE pentru Agricultură, Janusz Wojciechowski, se află în România și urmează a se întâlni cu oficiali și cu fermieri români. Janusz Wojciechowski este originar...

Secta Nicușor Dan e bântuită de sindromul cartofului de pe canapea

Cel mai recent sondaj de opinie din București, realizat de Sociopol, arată o constantă a ultimelor cercetări sociale: Nicușor Dan se menține la cota...

PNL îl trimite înapoi la Brașov pe ministrul Veștea

Conducerea PNL l-a desemnat pe Adrian Veștea, actualul ministru al Dezvoltării, drept candidat la funcția de președinte al Consiliului Județean Brașov. Veștea va fi candidatul...
Ultima oră
Pe aceeași temă