34.2 C
București
sâmbătă, 20 iulie 2024
AcasăȘtirile zileiVasile Bănescu (BOR): "Victoria lui Nemo (Nimeni), zdrobitoare asupra firescului și insultătoare...

Vasile Bănescu (BOR): „Victoria lui Nemo (Nimeni), zdrobitoare asupra firescului și insultătoare la adresa Muzicii”

Purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortdoxe Române (BOR), Vasile Bănescu, comentează în termeni duri finala concursului Eurovision, susținând că ea a reprezentat „Victoria lui Nimeni (Nemo), una zdrobitoare asupra firescului și insultătoare la adresa Muzicii”.

Vasile Bănescu a postat acest comentariu pe internet în seara de duminică, 12 mai 2024, după ce cântărețul elvețian Nemo Mettler (24 de ani) a fost declarat câștigător al concursului Eurovision 2024.

„Victoria lui Nimeni (Nemo), una zdrobitoare asupra firescului și insultătoare la adresa Muzicii, una exterminatoare a bunei-cuviințe și a bunului-simț, toate caricaturizate și evacuate din mentalul colectiv al masei isteric (tele)spectatoare.

O masă în stare de ebrietate ideologică din care cultura reală, elementarele repere morale și însuși Sensul au fost izgonite de activismul șleampăt care huiduie realitatea, siluiește arta, face țăndări ierarhiile și cântă ridicol prohodul planetei căreia i-a crescut temporar temperatura, un simptom manifestat recurent în istoria ei cosmică.

Nemo/ Nimeni. Nu întâmplător, ci expresiv în context”, a scris pe facebook Vasile Bănescu.

În opinia reprezentantului BOR, prestația lui Nemo în finala Eurovision a fost „Un chinuit imn înălțat non-binarității, fluidizării aberante a datului sexualității masculine și feminine, lichidării distincțiilor dintre chipurile binelui & răului și a distincției dintre Adevăr și minciuna numită deconstructivist „post-adevăr”, dincolo de care nu începe vreo superioară libertate, ci doar curtea strâmtă a sordidului. Relativizarea a tot ce ne onorează ca ființe raționale și ne salvează ca oameni failibili, dar unici ca persoane create pentru a trăi o veșnicie spre care trecem prin episodul morții. Nu doar o meschină viață în care să o facem lată, prostindu-ne în fel și chip”.

Cu mulți ani înainte de Eurovision 2024, Nemo, artist de muzică rap, avea deja succes în Elveția. Pe de altă parte, încă din anul 2022, Nemo se descria drept „pansexual”. Apoi, în februarie 2024, când deja se știa că va reprezenta Elveția la Eurovision, Nemo se prezenta drept „non-binar”.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă