27.3 C
București
vineri, 2 iunie 2023
AcasăSportJucătorii de tenis din Rusia și Belarus au interzis la turneul de...

Jucătorii de tenis din Rusia și Belarus au interzis la turneul de la Wimbledon din acest an

Jucătorii de tenis din Rusia și Belarus nu vor avea voie să concureze la Wimbledon-ul din acest an din cauza invaziei Ucrainei de către Moscova, au declarat miercuri organizatorii de la Grand Slam All England Lawn Tennis Club (AELTC) într-un comunicat.
Wimbledon a confirmat miercuri că nu va primi jucători de tenis din Rusia sau Belarus anul acesta – interzicând sportivii din cauza invaziei Ucrainei de către Moscova, conform Reuters.
Asta înseamnă că numărul doi mondial masculin, Daniil Medvedev, campionul rus actual al U.S. Open, nu va putea concura pe faimoasele terenuri de iarbă.
Organizatorii Grand Slam-ului – All England Lawn Tennis Club – au declarat într-o declarație de miercuri (citat):
„În circumstanțele unei astfel de agresiuni militare nejustificate și fără precedent, ar fi inacceptabil ca regimul rus să obțină vreun beneficiu din implicarea jucătorilor ruși sau belarusi la Campionate.”

Jucătorii tenis din Rusia și Belarus ca Daniil Medvedev, Andrey Rublev sau Victoria Azarenka nu vor mai ajunge la Wimbledon

Alături de Medvedev, și Andrey Rublev, aflat pe locul opt în lume, va rata acest turneu.
Numărul patru mondial feminin Aryna Sabalenka și de două ori campioana de Grand Slam, Victoria Azarenka din Belarus, vor fi, de asemenea, afectate.
Este o schimbare de curs pentru Wimbledon.
Ilustrul eveniment nu a interzis sportivii din anumite țări de după cel de-al Doilea Război Mondial, când jucătorii din Germania și Japonia nu aveau voie să concureze.
Kremlinul a criticat mișcarea, considerând interdicția inacceptabilă.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Iga Swiatek, demonstrație de forță la Roland Garros. Poloneza s-a calificat în turul al treilea

Iga Swiatek, liderul clasamentului WTA şi deţinătoare a titlului, s-a calificat fără emoții în turul al treilea la Roland Garros, după ce a învins-o...

Prof. dr. Sorin Ilieșiu: Proclamația pentru reunirea Republicii Moldova cu România

1. În numele poporului român din cele două state românești, se proclamă reunirea Rep.Moldova cu Patria-Mamă România. Parlamentele celor două state românești vor adopta o...

Regele Charles al III-lea vine astăzi în România. Președintele Klaus Iohannis îl va primi la Palatul Cotroceni

Preşedintele Klaus Iohannis îl va primi astăzi la Palatul Cotroceni pe regele Charles al III-lea. Vizita monarhului britanic are un caracter privat. După ceremonia primirii...
Ultima oră
Pe aceeași temă