16.4 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSportJocurile Olimpice de la Tokyo se amână pentru 2021!

Jocurile Olimpice de la Tokyo se amână pentru 2021!

Jocurile Olimpice de vară 2020 de la Tokyo vor fi amânate cu un an din cauza coronavirusului, spune Dick Pound, membru al Comitetului Internaţional Olimpic, relatează BBC.

„Pe baza informaţiilor pe care CIO le are, amânarea a fost decisă”, a declarat Pound pentru USA Today. „Paşii următori nu au fost deocamdată determinaţi, dar Jocurile nu vor începe pe 24 iulie, asta ştiu. Le vom lua etapă cu etapă şi trebuie să facem faţă tuturor provocărilor pe care le presupune amânarea, care sunt imense”, a spus Pound.

În ciuda numeroaselor apeluri la amânarea competiţiei, lansate de câteva zile de sportivi şi de comitetele naţionale olimpice, CIO a aşteptat până duminică pentru a menţiona în premieră o posibilă amânare a JO de la Tokyo, care ar urma să înceapă pe 24 iulie.

Luni, premierul japonez Shinzo Abe a recunoscut că amânarea „ar putea deveni inevitabilă” în condiţiile pandemiei de coronavirus.

Canada şi Australia au anunţat deja că nu vor trimite sportivi la JO de la Tokyo, programate în perioada 24 iulie – 9 august.

Cele mai citite

Lionel Messi, de neoprit la 36 de ani! A fost desemnat jucătorul lunii în America

Argentinianul Lionel Messi, care în acest moment evoluează la formația Inter Miami, a fost votat cel mai bun jucător al lunii aprilie în liga...

Rusia – Ucraina, ziua 779: Kremlinul spune că declarațiile lui Macron sunt parte a unei tendințe periculoase

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a descris astăzi comentariile recente ale preşedintelui francez Emmanuel Macron despre o posibilă intervenţie a Franţei în...

Cotnari a lansat Crama Transparentă

Cotnari, una dintre cele mai emblematice crame din România, cu o istorie îndelungată în producția de vinuri din soiuri pure, românești, lansează campania „Crama...
Ultima oră
Pe aceeași temă