3.6 C
București
marți, 18 ianuarie 2022
AcasăSportAlte sporturiJocurile Olimpice de Iarnă de la Beijing încep cu politica Chinei „zero...

Jocurile Olimpice de Iarnă de la Beijing încep cu politica Chinei „zero Covid”

Sportivii care participă la Jocurile Olimpice de Iarnă de la Beijing trebuie să fie vaccinaţi sau plasaţi în carantină timp de 21 de zile, în conformitate cu politica Chinei „zero COVID”.

Autorităţile chineze au luat măsuri dure pe fondul creşterii mondiale a cazurilor de infectare cu Omicron, în timp ce mii de persoane de pe tot globul sosesc pentru Jocurile de Iarnă de la Beijing.

Toate echipele de jucători, dar şi însoţitorii acestora, trebuie să fie complet vaccinate pentru a putea intra în zonele olimpice desemnate. În caz contrar, persoanele trebuie să petreacă 21 de zile în carantină, timp în care nu vor avea voie să intre în satul olimpic.

Toţi sportivii vor fi testaţi pentru COVID-19 la sosirea pe aeroport, iar apoi vor fi duşi într-un loc special de cazare pentru a aştepta rezultatele.

Jocurile Olimpice de la Beijing, sub politica „zero Covid”, presupun testarea zilnică a participanților

De asemenea, vor exista testări zilnice pe parcursul jocurilor, iar participanţii vor trebui să poarte măşti de protecţie atunci când nu concurează sau nu se antrenează.

La începutul acestei săptămâni, un oficial responsabil cu controlul sănătăţii pentru Jocurile Olimpice de iarnă, Huang Chun, a declarat că organizatorii se bazează pe sportivi şi oficiali pentru a preveni un focar de infecţii.

„Dacă se va produce o transmitere în masă, va avea un impact asupra jocurilor şi programului, cu siguranţă”, a spus Chun, relatează Ziarul Financiar.

Jocurile încep pe 4 februarie. În prezent, peste 20 de milioane de oameni din şase oraşe din China sunt blocaţi în case, în urma depistării unor focare cu virusul SARS-CoV-2.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

18 echipe, salvarea lui Dinamo, dar și a fotbalului românesc

Discuțiile despre o nouă creștere a numărului de echipe din Liga I le-a dat motiv rivalilor lui Dinamo să invoce o “dedicație”. Să nu trecem...
Ultima oră
Pe aceeași temă