14.1 C
București
miercuri, 29 mai 2024
AcasăSportIohannis, despre declarațiile cancelarului Austriei: Cred că a fost puțin EMOŢIONAT

Iohannis, despre declarațiile cancelarului Austriei: Cred că a fost puțin EMOŢIONAT

Președintele Klaus Iohannis a declarat, luni, la Palatul Cotroceni, că afirmațiile cancelarului Austriei, Werner Faymann, despre penalizarea țărilor ce se opun cotelor privind distribuirea imigranților au fost făcute când acesta era “puțin emoționat”.

Eu cred că a fost puțin emoționat când a făcut acele declarații, cu trenuri blocate la graniță, cu gări, aflux imens de refugiați (…) Nu trebuie să punem pe cântarul de aur chiar toate afirmațiile de acest tip”, a spus preşedintele Iohannis.

Cancelarul Austriei, Werner Faymann, a criticat vehement ţările est-europene care se opun cotelor privind distribuirea imigranţilor propuse de Comisia Europeană, cerând penalizarea acestora prin reducerea accesului la fonduri structurale europene.

Oponenţii sistemului cotelor privind imigranţii nu ar trebui să fie prea siguri de această poziţie“, a avertizat cancelarul Austriei. El a mai spus, într-un interviu acordat sâmbătă revistei germane Der Spiegel, că oricine se sustrage responsabilităţilor trebuie să fie penalizat financiar, “spre exemplu prin reducerea accesului la fonduri structurale de care beneficiază în principal statele est-europene membre UE“, aminteşte Mediafax.

De asemenea, cancelarul Austriei a criticat în termeni duri modul în care Ungaria gestionează criza imigranţilor, afirmând că măsurile luate de Guvernul Viktor Orban amintesc de perioada nazistă.

 

Cele mai citite

SUA consideră că operaţiunea israeliană de la Rafah rămâne “limitată”

Statele Unite(SUA) consideră în continuare că operaţiunea israeliană de la Rafah rămâne "limitată", la două zile după un bombardament mortal asupra acestui oraş din...

Sărăcie declarată, dar, în Securitate, cu Gușă plină

Ilustrație: Marian Avramescu În super anul electoral în curs, postul de telejustiție Realitatea începe să aibă un considerabil Plus de Gușă. Realitatea pe Păcur(ă)aru a...

Tornadele au devastat statul Texas din SUA. Sute de mii de oameni au rămas fără energie electrică

Rafalele de vânt au atins puterea uraganului, iar în unele zone au fost însoţite de grindină de mărimea unei mingi de golf, conform actualitate.org. Vremea...
Ultima oră
Pe aceeași temă