22.5 C
București
miercuri, 26 iunie 2024
AcasăSportIoan Rus: Nici pe vremea fanarioţilor nivelul corupţiei în România nu a...

Ioan Rus: Nici pe vremea fanarioţilor nivelul corupţiei în România nu a fost ca azi

Fostul lider al PSD Cluj Ioan Rus a declarat, miercuri, la Cluj-Napoca, la lansarea “Angajamentului pentru România” al USL, că “nici pe vremea fanarioţilor nivelul corupţiei în România nu a fost ca azi”, ţara fiind “în derivă” şi având nevoie “de un nou echipaj să o conducă”, potrivit Mediafax.

“Transilvania nu a fost niciodată în istorie mai prost poziţionată decât acum, am fost asupriţi de unguri şi umiliţi de centru, dar niciodată nu am umblat cu capul în pământ din cauza alor noştri. Ce se întâmplă acum, când unul dintre concitadinii noştri, preşedinte de partid şi prim-ministru, este ceva ce ne dezonorează. Niciodată în istoria României aşa ceva nu s-a întâmplat. Actuala putere este total dementă când este vorba de economie, este o mare criză de neîncredere în stat. Nici pe vremea fanarioţilor nivelul corupţiei în România nu a fost ca azi, nici hoţia banului public pentru găştile PDL-iste, iar ei să se poată preface că fac investiţii publice”, a spus Ioan Rus.

El a afirmat că trebuie să aibă loc dezbateri şi trebuie luate măsuri pentru cei care produc la buget, nu pentru consumatorii de la buget şi a cerut ca stânga şi USL “să se concentreze pe starea României”, să facă “o analiză serioasă din perspectiva resurselor rămase”.

“Prin noi înşine, este singura cale de a nu deveni sclavi moderni ai Europei. Dacă astăzi încercăm un proiect comun pentru oameni e dovada că nu vrem puterea doar pentru noi, ci oamenilor să le meargă mai bine. Demonstrăm că nu ne-am propus să înlocuim incompetenţii lor cu ai noştri şi hoţii lor cu hoţii noştri. Semnalul de la Cluj trebuie să fie că toţi cei de bună credinţă din România au ocazia să vină alături de proiectul USL. România este în derivă şi are nevoie de un nou echipaj să o conducă. Cine stă deoparte este vinovat de ceea ce se întâmplă şi nu are voie să se plângă”, a susţinut Ioan Rus.

El i-a îndemnat pe cei prezenţi la reuniunea USL să meargă în Apuseni şi să citească o frază de pe crucea lui Avram Iancu: “Ori punem pumnul în pieptul furtunii, ori pierim cu toţii”.

Uniunea Social Liberală lansează, miercuri, la Cluj-Napoca, un contract politic în zece puncte intitulat “Angajamentul pentru România”, în care candidaţii USL se angajează să nu colaboreze cu Traian Băsescu şi PDL, “care trebuie să plătească pentru dezastrul în care se află România”.

“Angajamentul pentru România” se lansează în prezenţa preşedintelui PSD, Victor Ponta, a liderului PNL, Crin Antonescu, a celui al PC, Daniel Constantin, şi a peste 1.600 de reprezentanţi ai USL din întreaga ţară.

Cele mai citite

Doi cetățeni ucraineni au fost recuperați de Salvamont și Poliția de Frontieră în Munții Maramureșului

Cei doi cetăţeni ucraineni care au trecut graniţa în România prin Munţii Maramureşului au fost găsiţi de echipa mixtă formată din salvamontişti şi poliţişti...

RAR aduce lămuriri despre sancționarea conducătorilor auto care folosesc cauciucuri „ all season”

RAR a clarificat că informațiile vehiculate în mass-media despre sancționarea conducătorilor auto care utilizează anvelope "all season" sunt nefondate și fără suport legal. „BREAKING NEWS...

Dorin Recean, premierul Republicii Moldova: Azi am trecut într-o nouă etapă

Uniunea Europeană a deschis oficial negocierile de aderare cu Republica Moldova. Premierul Dorin Recean: Azi am trecut într-o nouă etapă, care ne apropie semnificativ de...
Ultima oră
Pe aceeași temă