15.7 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSportIoan Oltean, despre prezenţa Regelui Mihai în Parlament: Dacă vine Regele Cioabă...

Ioan Oltean, despre prezenţa Regelui Mihai în Parlament: Dacă vine Regele Cioabă şi ne cere acelaşi lucru?

Secretarul general al PDL, Ioan Oltean, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, răspunzând unei întrebări, că i se pare “exagerat” faptul că Regele Mihai se va adresa Camerelor reunite ale Parlamentului, replicând cu o întrebare retorică: “Dacă mâine vine regele Cioabă şi ne cere acelaşi lucru?”, relatează realitatea.net.

Ioan Oltean a fost întrebat ce atitudine vor adopta parlamentarii PDL când Regele Mihai se va adresa Camerelor reunite ale Parlamentului.

“O să îl salutăm, o să rămânem în sală. Nu suntem regalişti, dar suntem oameni care respectăm trecutul acestei ţări şi o să îl salutăm pe Majestatea Sa Regele Mihai”, a spus Oltean.

Întrebat însă cum i se pare ideea ca Regele Mihai să se adreseze Camerelor reunite, Oltean a răspuns: “Mi se pare exagerat. Dacă mâine vine regele Cioabă şi ne cere acelaşi lucru?”.

El a revenit apoi cu explicaţii şi a spus că, dincolo de glumă, constituţional, plenului celor două Camere i se adresează şefii de stat sau oameni asemănători ca rang în exerciţiul funcţiei.

“Niciodată din 1990 încoace noi nu am fost puşi în situaţia de a lua o asemenea decizie şi nu am vrut să creăm un precedent. Eu am tot respectul faţă de Majestatea Sa şi consider că merită să i se acorde respectul cuvenit şi că puteam să gândim o altă formă mai bine pusă la punct prin care să celebrăm, să sărbătorim 90 de ani de viaţă a Regelui Mihai. Aşa credem noi pentru a ne feri de precedente care pot fi pe urmă speculate”, a spus Oltean.

El a afirmat că, din moment ce majoritatea a decis altfel, PDL se supune majorităţii, parlamentarii săi vot fi prezenţi în sală când Regele se va adresa naţiunii şi vor urmări cu atenţie discursul acestuia.

Parlamentul a aprobat, marţi, propunerea liberalilor de a-l invita pe 25 octombrie pe Regele Mihai într-o şedinţă solemnă a Legislativului, decizia fiind luată cu 203 voturi “pentru”, trei voturi “împotrivă” şi 46 de abţineri. Propunerea a fost introdusă pe ordinea de zi a plenului reunit la solicitarea opoziţiei.

Cele mai citite

Doi urși au ajuns în câteva localități din Harghita

Doi urși au fost văzuți în ultimele 24 de ore în localități din județul Harghita. Autoritățile au informat populația. Echipe mixte au fost trimise...

Mașină făcută scrum pe Autostrada București – Pitești

Potrivit informațiilor furnizate de ISU Giurgiu, un autoturism a fost cuprins de flăcări sâmbătă pe autostrada A1 București-Pitești, la kilometrul 34, pe sensul de...

Momente jenante cu un cunoscut prezentator TV din Marea Britanie în timpul unei emisiuni

Rageh Omaar, în vârstă de 56 de ani, a prezentat vineri emisiunea News At Ten de la ITV News. El s-a comportat ciudat în...
Ultima oră
Pe aceeași temă