10.2 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSportÎnotBianca Costea și David Popovici au cucerit medalii de aur la Campionatul...

Bianca Costea și David Popovici au cucerit medalii de aur la Campionatul Mondial de juniori

Înotătorii români Bianca Costea și David Popovici au cucerit medalii de aur la Campionatul Mondial de juniori de la Lima (Peru).

Duminică, 5 septembrie 2022, a fost ultima zi de concurs. În această zi, David Popovici a câştigat aurul la 100 m liber. Bianca Costea a cucerit medalia de aur în proba de 50 de metri liber feminin. La același concurs, Vlad Stancu a obţinut o medalie de bronz, în proba de 1500 de metri liber. Anterior, David Popovici cucerise o medalie de aur la 200 de metri liber iar Vlad Stancu obținuse o medalie de bronz la 800 de metri liber.

România a mai obținut o medalie de aur în proba de ștafetă masculină 4×100 de metri liber. Echipa de ștafetă a României a fost formată din David Popovici, Alexandru Constantinescu, Ştefan Cozma și Patrick Sebastian Dinu.

Bilanțul final pentru echipa României la Campionatul Mondial de juniori este de patru medalii de aur, două medalii de argint şi două de bronz. În clasamentul pe medalii, echipa României a ocupat locul al patrulea.

Patru medalii de aur pentru România

Performanța tinerilor înotători români a fost salutată și de ministrul Sportului, Eduard Novak.

“Nataţia românească a încheiat Mondialele pentru juniori de la Lima cu 8 medalii: 4 de aur, 2 de argint şi 2 de bronz. David Popovici şi Bianca Costea au mai adus câte un aur, Vlad Stancu a cucerit bronzul! Alături de ei, Patrick Sebastian Dinu, Rebecca Diaconescu, dar şi ceilalţi componenţi ai lotului naţional de juniori, sunt nume de care vom auzi foarte des în următorii ani! Ei toţi sunt dovada că performanţele tot mai strălucitoare din ultima vreme, în acest sport, nu sunt întâmplări, ci rezultatul unei construcţii solide, a muncii şi devotamentului unei echipe incredibile. Felicitări sportivilor, suntem mândri de voi! Felicitări antrenorilor care au făcut nataţia românească să renască! Felicitări federaţiei pentru un management de succes!”, a transmis ministrul Novak.

Amintim că, înainte să devină ministru, Eduard Novak a fost sportiv de performanță, campion olimpic.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă