17 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSportFotbalÎn ce condiții s-ar organiza Cupa Mondială la fotbal odată la doi...

În ce condiții s-ar organiza Cupa Mondială la fotbal odată la doi ani

Patru federații de fotbal din Asia de Sud sprijină propunerea organismului de conducere al FIFA de a organiza Cupa Mondială odată la doi ani, în loc de odată la patru ani. Ele și-ar dori acest lucru pentru a stimula dezvoltarea jocului în regiune, conform Reuters.

Congresul FIFA a votat, în luna mai, pentru realizarea unui studiu de fezabilitate privind organizarea Cupei Mondiale, atât la masculin, cât și la feminin, odată la doi ani, deși propunerile de modificare a ciclului stabilit de patru ani vor avea de înfruntat opoziția UEFA, forul de conducere european, dar și a cluburilor de top de pe continent.


Printre cele 166 de federații naționale care au votat în favoarea acestui congres se numără Bangladesh, Maldive, Nepal și Sri Lanka, poziție precizată într-o declarație comună.

“Intervalul de patru ani între două Cupe Mondiale FIFA este prea mare și fereastra de oportunitate prea mică, pentru a exclude generații întregi de talente”, au declarat federațiile.

“Mai puțin de un sfert dintre asociațiile membre actuale ale AFC (organizația continentală asiatică) au fost reprezentate în aproape un secol de turnee finale ale Cupei Mondiale FIFA, în condițiile în care aceste turnee sunt adevăratele motoare ale dezvoltării”, transmit acestea în comunicat.

Confederația asiatică de fotbal are garantate patru locuri automate și un loc de baraj intercontinental la Cupa Mondială masculină din 2020, alături de gazda turneului, Qatar.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Scandalul Clotilde Armand: Cum încalcă legea pentru a-și majora veniturile

În 2022, Clotilde Armand a primit lunar, pe lângă salariul său de aproximativ 4.000 de lei, un bonus, și acum este obligată să ofere...

Jack Grealish ar putea ajunge alături de Horațiu Moldovan! Atletico a pus ochii pe englez

În vârstă de 28 de ani, Jack Grealish își dorește să părăsească Manchester City la finalul acestui sezon. Cunoscut pentru talentul său în atac,...

Scandalul Clotilde Armand: Cum încalcă legea pentru a-și majora veniturile

În 2022, Clotilde Armand a primit lunar, pe lângă salariul său de aproximativ 4.000 de lei, un bonus, și acum este obligată să ofere...
Ultima oră
Pe aceeași temă