11.3 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSportIalomiţianu: Ministrul sănătăţii nu trebuia să-şi dea demisia; banii s-au împărţit în...

Ialomiţianu: Ministrul sănătăţii nu trebuia să-şi dea demisia; banii s-au împărţit în mod echitabil

Ministrul finanţelor, Gheorghe Ialomiţianu a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă susţinută la Camera de Comerţ şi Industrie, după o întâlnire cu oamenii de afaceri, că ministrul sănătăţii, Cseke Attila, nu trebuia să-şi dea demisia şi ”să fie supărat pe reducerea fondurilor alocate”, relatează Agerpres.

Nu trebuia să-şi dea demisia. Eu cred că nu trebuia să fie supărat pentru că banii s-au împărţit în mod echitabil. S-au dat bani pentru investiţii, şi acesta a fost mesajul Guvernului Boc, am dat bani şi pentru plata arieratelor în spitale. Avem în vedere în perioada următoare o sumă de 150 milioane lei pentru sănătate, iar la rectificarea următoare avem în vedere să stingem arieratele din domeniul sănătăţii. Trebuie să luăm în sănătate anumite măsuri. La această concluzie a ajuns şi FMI şi Comisia Europeană şi Banca Mondială. Trebuie să aplicăm unele măsuri ca să evităm următorul lucru: să nu mai reapară arierate nejustificate”, a spus Ialomiţianu.

El a precizat că a avut discuţii cu ministrul sănătăţii şi cu preşedintele CNAS. ”Împreună au fost vinerea trecută la Ministerul Finanţelor şi s-a discutat inclusiv despre rectificarea bugetului atât separat de Comisie şi Fond, cât şi cu ocazia întâlnirii cu reprezentanţii FMI şi Comisia Europeană. Dl. ministru (Cseke Attila – n.r.) a ştiut ce sumă primeşte cu ocazia rectificării. Toţi miniştrii au solicitat sume mai mari, dar acestea au fost posibilităţile”, a spus ministrul finanţelor.

Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, şi-a anunţat joi demisia din funcţie, aceasta fiind înaintată primului-ministru. El s-a declarat nemulţumit de sumele alocate Sănătăţii prin rectificarea bugetară, precizând că nu a fost consultat. Potrivit ministrului demisionar, reformele trebuie să aibă o finanţare corespunzătoare iar la rectificarea bugetară această corelare fonduri-reformă s-a întâmplat doar într-o anumită măsură.

Attila Cseke a spus că rectificarea bugetară pe care Guvernul a adoptat-o miercuri s-a realizat fără opinia şi punctul de vedere al ministrului.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă