15.7 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSportHandbalXavi Pascual, înaintea debutului la European: „Adversari accesibili la acest turneu final...

Xavi Pascual, înaintea debutului la European: „Adversari accesibili la acest turneu final nu sunt”

Înaintea debutului la Campionatul European, selecţionerul echipei naţionale de handbal masculin a României, Xavi Pascual, a declarat că nu există adversari accesibili la competiția găzduită de Germania.

„Adversari accesibili la acest turneu final nu sunt. Toate meciurile vor fi foarte complicate. Am văzut că la Campionatul European se pot produce surprize. Nu mai sunt meciuri uşoare. Pentru noi e un meci important cu Austria. Este adevărat că există presiune, dar eu, ca antrenor, vreau să fie această presiune. E normal să simţi presiunea dacă vrei să joci împotriva unor echipe puternice”, a afirmat antrenorul României.

În ciuda experienţei sale, Xavier Pascual a recunoscut că are emoţii înaintea debutului naţionalei României la Campionatul European.

„Am emoţii, e normal, este un Campionat European foarte important pentru România. Cred că echipa este pregătită. Avem încredere pentru că jocul s-a îmbunătăţit. În special în apărare, dar, din păcate avem probleme pe tranziţie, contraatac şi repliere. Partida de mâine este una foarte importantă, cunoaştem bine cum joacă Austria”, a precizat Pascual.

Echipa naţională a României debutează la Campionatul European – EHF EURO 2024 din Germania, vineri, de la ora 19:00, contra Austriei, într-o partidă care se va disputa la Mannheim în cadrul Grupei B.

România va evolua în Grupa B, urmând să întâlnească Austria (12 ianuarie), Spania (14 ianuarie) şi Croaţia (16 ianuarie). Primele două clasate din grupă se califică în grupele principale.

Pentru România este doar a treia participare la Campionatul European, la prima (1994) încheind pe locul 11.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Europarlamentarul Ramona Strugariu va candida la funcția de primar în Cluj-Napoca

Eurodeputata Ramona Strugariu, copreşedinte REPER, şi-a lansat, sâmbătă, candidatura la funcţia de primar al municipiului Cluj-Napoca, conform agerpres.ro. "Am intrat în politică tocmai ca să...

Momente jenante cu un cunoscut prezentator TV din Marea Britanie în timpul unei emisiuni

Rageh Omaar, în vârstă de 56 de ani, a prezentat vineri emisiunea News At Ten de la ITV News. El s-a comportat ciudat în...

Doi tineri au murit după ce au intrat cu scuterul într-un podeț. FOTO

Doi tineri au murit, noaptea trecută, într-un accident rutier produs pe raza satului Budeni, ce aparţine de oraşul Dolhasca, au anunţat reprezentanţii Inspectoratului pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă