11.3 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSportGuşă: USL şi Antonescu sunt în RECUL, dar NU au scăzut într-atât...

Guşă: USL şi Antonescu sunt în RECUL, dar NU au scăzut într-atât cât spun sondajele

Analistul politic Cozmin Gusă a spus joi că, deşi USL şi Crin Antonescu au scăzut pentru că nu “au făcut isprăvi de lăudat”, el nu crede în cifrele ultimelor sondaje, care sunt propagandă a PDL, potrivit Realitatea.net.

Guşă a arătat că alegerile reprezintă “o negociere care ţine cont de favorabilitatea pe care a luat-o liderul politic al viitorului candidat, Blaga, Ponta, Antonescu, de la caz la caz”, precizând că “există fel şi fel de găşti care se trag unii pe alţii, există apoi baronii locali care îşi impun pe liste favoriţii pentru că fiind o problemă de resurse financiare este limpede că acestea sunt asigurate de către baronul judeţului”.

Despre candidatura fostei şefe a PDL Bucureşti, Elena Udrea, Guşă spune că “acolo există o relaţie foarte bună între ea şi Pinalti – liderul de la PDL din judeţul Neamţ şi primarul municipiului Piatra Neamţ, şi acolo nu are emoţii în a-şi asigura un mandat, spre comparaţie cu Bucureşti unde conform calculelor pe hârtie, PDL-ul nu se mai poate ridica” iar despre liderul democrat-liberalilor precizează că “Vasile Blaga măcar are o logică, a facut facultatea la Timişoara şi le poate explica timişorenilor că s-a întors aici”. El a mai menţionat că au motivele lor pentru a candida în anumite zone ale ţării deoarece “dacă au reuşit să păcălească romanii de atâtea ori la rând, nu vede de ce nu i-ar mai păcăli odată”.

Cât despre sondajul care arată că Uniunea scade în preferinţele românilor de la o zi la alta, analistul politic crede că “a scăzut mai mult” însă “el nu s-ar uita la cifre” deoarece “CSOP-ul este institutul care lucrează cu PDL-ul şi sondajul este evident favorabil celor din PDL care sunt prezentaţi puţin mai frumos şi mai slab decât în realitate”.

“Nu cred în această cifră de 48%, mai ales că a fost anunţată în premieră de Vasile Blaga ca pe o găselniţă de conferinţă de presă. Cred că înca stau peste 50% dar nu cu mult cei din USL, dar trendum este negativ în ceea ce îi priveşte, nu au avut prea multe isprăvi de lăudat în ultima vreme”, a mai spus analistul politic la Realitatea TV. “Este o propagandă, e la modă să dai asemenea sondaje”, a adăugat el.

De asemenea, Gusă a mai susţinut despre o posibilă fuzine a liberalilor cu partidul condus de Gigi Becali (PNG) că “depinde care este strategia lor”, considerând că “liderii liberali care nu sunt atât de curaţi exagerează când vorbesc de Gigi Becali, crede că au oameni în partid de o factură mult mai modestă decât Becali”.

“Şi-au găsit o problemă acum, în loc să aibă probleme de guvernare, de o bună guvernare cu care pot să puncteze într-adevăr, şi-au deschis o problemă legată de alianţa cu un om care ştie foarte bine cum să ia prim-planul televiziunilor şi care poate să le creeze probleme destul de mari”, a mai susţinut Cozmin Guşă.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a înregistrat o scădere în sondaje de şapte procente în perioada iulie-septembrie, ajungând la 21%, arată un sondaj CSOP, citat de EVZ. USL are 48% intenţie de vot, ARD – 23%, iar PP-DD 14%, potrivit aceluiaşi sondaj. Cercetarea, prezentată de EVZ, susţine că din august USL a pierdut două procente.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă