14.5 C
București
miercuri, 1 mai 2024
AcasăSportFotbalGranit Xhaka: Mijlocașul lui Arsenal a fost la un pas să părăsească...

Granit Xhaka: Mijlocașul lui Arsenal a fost la un pas să părăsească clubul

Granit Xhaka spune că jucătorii și fanii trebuie să se trateze reciproc cu mai multă “onestitate și respect”, după ce a recunoscut că a fost aproape de a pleca de la Arsenal din cauza că nu este suportat de fanii clubului, scrie BBC.

Xhaka a declarat că “bagajele sale au fost făcute” la scurt timp după o confruntare furioasă cu proprii fani în octombrie 2019.

“Când îmi închid ochii acum, încă le văd fețele. Pot să le văd furia”, a declarat el pentru Players’ Tribune.

“Pașaportul era pregătit. Am terminat cu Arsenal. Am terminat”.

Incidentul a avut loc atunci când Xhaka a fost huiduit de propriii săi fani când a fost înlocuit în timpul unui meci din Premier League împotriva Crystal Palace pe Emirates Stadium.

Xhaka a reacționat făcând cu mâna și cufundându-și urechea în mod sarcastic către suporterii echipei gazdă, schimbând câteva cuvinte înainte de a-și scoate tricoul și de a dispărea pe tunel.

“Abia începusem să mă mișc când am auzit huiduielile. Și nu erau doar câțiva băieți din colț – erau o mulțime de oameni. Am fost șocat. Nu mai trăisem niciodată așa ceva”, a declarat Xhaka.

“Asta înseamnă ură. Ură pură. Chiar nu exagerez acest lucru. Să simt acest nivel de ură și lipsă de respect – nu aș dori-o nici celui mai rău dușman al meu. Încă și în ziua de azi, dacă am pierdut, urăsc să merg pe acei ultimi metri până la tunel, pentru că încă recunosc fețele. Aceiași oameni stau acolo. Așa că, acum, îmi țin capul plecat. Am trăit odată acel coșmar. Nu vreau să o mai fac vreodată”.

Una dintre criticile adresate în mod regulat lui Xhaka de către fanii lui Arsenal este lipsa sa percepută de disciplină, jucătorul de 29 de ani fiind eliminat de cinci ori de când s-a alăturat echipei Gunners de la Borussia Monchengladbach în 2016.

Cu toate acestea, Xhaka spune că nu își va schimba stilul de joc.

“Când pierdem, știu ce spun oamenii despre mine”, a spus el. “Când jucăm bine, nimeni nu spune nimic, dar știu ce cred oamenii. Nu uit ceea ce aud: <Primește prea multe cartonașe. Ne distruge jocul>. Cartonașele au făcut întotdeauna parte din jocul meu. Au existat și în Germania. Dacă dau un cot la un jucător, voi fi primul care va spune: <Îmi pare rău>.”

Xhaka a decis ulterior să rămână la Arsenal după discuții cu noul șef Mikel Arteta.

El recunoaște că relația sa cu suporterii nu va mai fi niciodată la fel, dar a cerut să se pună capăt abuzurilor.

“Înțeleg că nu vom fi niciodată cei mai buni prieteni, dar sper că ne putem trata unul pe celălalt cu onestitate și respect. Vreau să știți că tot ceea ce fac pe teren, vine din locul potrivit. Da, timp de 90 de minute sunt Granit Xhaka, mijlocașul lui Arsenal. Dar în restul săptămânii sunt doar un elvețian care locuiește la Londra cu soția și cei doi copii.”

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Accesorii pentru vestiare metalice de care pur și simplu o să te îndrăgostești

Accesorizarea conformă a vestiarului metalic poate salva bugetul și spațiul de depozitare. Vrei să afli cum? Sunt multe aspecte de luat în calcul în momentul...

Jignitul secolului – premierul României jignit de cetățenia română!

Partidul SOS România a transmis un comunicat de presă referitor la faptul că premierul României este jignit de cetățenia română. "Domnule Ciolacu, în 2024 românii nu...
Ultima oră
Pe aceeași temă