Germania a decis! Bundesliga începe pe 15 mai

Bundesliga este primul campionat european major care își reia activitatea, după ce cancelarul Angela Merkel a autorizat reluarea competiției fotbalistice.

Share

Cătălin Mihai 0 comentarii

Actualizat: 08.05.2020 - 09:43

La două luni după ce fotbalul german era „paralizat” de pandemia de coronavirus, guvernul de la Berlin a decis să permită reînceperea întrecerii interne, astfel că Bundesliga va fi primul mare campionat european care se reia.

Anunțul a fost făcut chiar de Angela Merkel. „Bundesliga poate fi reluată în a doua jumătate a lunii mai, respectând regulile care au fost convenite”, a declarat cancelarul german, la încheierea unei reuniuni cu reprezentanţii landurilor.

Cu toate că Franța a anunțat încheierea prematură a sezonului, iar Spania, Anglia și Italia plănuiesc să reia campionatele abia în luna iunie, începând cu 15 mai iubitorii fotbalului german se pot delecta cu fotbalul de top din Bundesliga. Liga Germană de Fotbal (DFL) a informat deja cele 36 de cluburi din primele două eșaloane valorice ale țării că mai au la dispoziție doar o săptămână pentru a definitiva pregătirile.

Pe lângă faptul că meciurile se vor disputa cu porțile închise, vor mai exista câteva măsuri foarte stricte de protecție împotriva noului coronavirus. Salutul dinaintea startului meciurilor dintre jucători și arbitri nu va mai fi permis, iar conferințele de presă premergătoare și de după partide se vor ține prin apeluri video.

Reînceperea campionatului are și o miză financiară, întrucât dacă ultimile nouă etape din primele două divizii se vor putea disputa, cluburile germane vor recupera 300 de milioane de euro din drepturile TV, reducându-şi o parte din pierderi.

După 25 de etape disputate, Bayern Munchen este liderul campionatului, urmată de Borussia Dortmund și RB Leipzig.

Comentarii