32.2 C
București
miercuri, 24 iulie 2024
AcasăSportGeorgian Pop (PSD): Tema unui nou referendum pentru înlăturarea lui Băsescu NU...

Georgian Pop (PSD): Tema unui nou referendum pentru înlăturarea lui Băsescu NU E de ACTUALITATE

Secretarul Camerei, deputatul PSD Georgian Pop, a declarat, luni, referindu-se la afirmaţiile lui Philip Gordon, adjunct al secretarului de stat al SUA, că tema organizării unui nou referendum pentru înlăturarea lui Traian Băsescu nu este de actualitate în acest moment, potrivit Mediafax.

Solicitat să comenteze declaraţiile lui Philip Gordon, care a afirmat că este la curent cu intenţiile unor politicieni români de a organiza un nou referendum pentru a-l înlătura pe preşedintele Traian Băsescu, Pop a precizat: „Eu nu cred că în momentul de faţă este de actualitate o astfel de temă”.

Pop a arătat că aceasta este părerea sa personală şi a admis că Gordon, de la nivelul de informaţie la care are acces, se poate pronunţa asupra „anumitor chestiuni”.

„Eu nu cred că în momentul de faţă este de actualitate astfel de temă. Este părera mea. În mod evident, domnul Philip Gordon, de la nivelul de informaţie la care are acces, poate să se pronunţe pe anumite chestiuni”, a spus Pop.

El a subliniat, pe de altă parte, că relaţia României cu SUA trebuie consolidată în permanenţă, el apreciind că România trebuie să privească cu realism şi obiectivitate orice declaraţii făcute de oficiali americani.

„Mi se pare important ca relaţia cu SUA să fie consolidată în permanenţă. Este o relaţie de tip strategie, de aceea trebuie să privim cu obiectivitate şi cu realism orice declaraţie făcut de un alt funcţionar, de un înalt oficial al SUA”, a spus Pop.

Citeşte şi:

Philip Gordon, adjunctul lui Hillary Clinton: Ştiu că unii în România se gândesc la un NOU REFERENDUM pentru înlăturarea preşedintelui TRAIAN BĂSESCU

Philip Gordon, adjunctul secretarului de stat al SUA, Hillary Clinton, a declarat că este la curent cu intenţiile unor politicieni de a organiza un nou referendum pentru a-l înlătura pe preşedintele Traian Băsescu, însă trebuie respectate procedurile constituţionale.

„În mod clar, continuăm să urmărim România foarte strâns. Ştiu că unii în România se gândesc să organizeze un alt referendum, găsind astfel alte metode de a-l înlătura pe preşedinte. Trebuie subliniat din nou că trebuie respectate procedurile constituţionale. Dacă preşedintele este nepopular, iar mandatul său nu reflectă voinţa populară, atunci alegerile libere şi corecte sunt modul în care trebuie adresată aceasta. Şi dacă acesta este modul prin care România va merge mai departe, cred că credibilitatea sa ca o democraţie puternică şi partener al SUA va continua să crească”, a afirmat oficialul SUA.

Declaraţia sa a fost făcută într-un briefing de presă la sfârşitul săptămânii trecute, răspunzând unei întrebări a unui jurnalist român despre ce ar trebui să facă România în viitor pentru a-şi recâştiga încrederea şi dacă Washingtonul mai este îngrijorat cu privire la situaţia din România.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă