16.7 C
București
marți, 28 septembrie 2021

Geoana speculeaza la maximum subiectul inundatiilor

Inundatiile si efectele acestora constituie in momentul actual principalul subiect speculat de opozitie in incercarea de a-si imbunatati imaginea. Parte a acestei campanii a fost si sedinta de consultari, initiata ieri de presedintele PSD, Mircea Geoana.

Dupa modelul consultarilor presedintelui Traian Basescu si premierului Calin Popescu Tariceanu, Geoana i-a chemat pe toti liderii partidelor politice pentru a discuta, chipurile, despre inundatii si despre masurile ce se pot adopta pentru indepartarea efectelor dezastruoase. La consultari s-au prezentat insa doar reprezentanti ai PRM – presedintele Corneliu Vadim Tudor, Gheorghe Funar si Lucian Bolcas -, lideri ai grupurilor parlamentare din Senat, respectiv Camera Deputatilor, precum si Petre Lificiu, liderul Partidului Ecologist Roman (formatiune neparlamentara). Reprezentantii puterii si-au motivat absenta prin faptul ca de gestionarea crizei inundatiilor se preocupa Guvernul – si nu liderii partidelor politice. Ceea ce nu l-a oprit insa pe Mircea Geoana sa critice vehement absenta acestora, acuzand puterea de „un calcul politic mai ingust”. „Cand este vorba de o tragedie si de interesul national, orgoliile marunte nu conteaza”, a incercat presedintele PSD sa-i puna in fata presei intr-o lumina proasta pe reprezentantii Aliantei. Potrivit lui Geoana, absenta puterii de la consultari constituie o „greseala”, in conditiile in care PSD ar vrea „un pact politic macar pana cand depasim aceasta problema nenorocita”. Deloc intamplator, un alt subiect de discutie l-a constituit oportunitatea ca parlamentarii din judetele afectate de inundatii sa fie lasati sa mearga in teritoriu. Opozitia ar avea tot interesul ca o astfel de propunere sa fie adoptata, deoarece s-ar mai tergiversa un pic dezbaterea si adoptarea noilor regulamente ale Senatului si Camerei Deputatilor. Aceasta in conditiile in care chiar senatorul Mircea Geoana considera ca alesii isi „pierd vremea” prin Parlament.
Tot pentru a mai castiga ceva (puncte) in ochii electoratului, PSD si-a anuntat intentia realizarii unui test de moratoriu pe care sa-l supuna atentiei liderilor partidelor politice, presedintelui Traian Basescu si premierului Tariceanu, alaturi de propuneri de solutii, inclusiv solutii bugetare pentru construirea de case pentru sinistrati.

Ultima oră
Pe aceeași temă