12.4 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăSportGeoana: Motiunea de cenzura va trece, iar guvernul Tariceanu va pica

Geoana: Motiunea de cenzura va trece, iar guvernul Tariceanu va pica

Motiunea de cenzura a social-democratilor va trece, iar guvernul Tariceanu va pica, a afirmat miercuri, la Timisoara, presedintele Partidului Social Democrat, Mircea Geoana.

El considera ca in programul de guvernare al viitorului guvern "trebuie sa se regaseasca, obligatoriu, cateva dintre politicile publice esentiale pentru bunul mers al societatii", transmite Rompres.

Mircea Geoana a subliniat ca PSD doreste ca tara sa aiba un program de guvernare al viitorului executiv, indiferent care va fi acesta, in care cresterea pensiilor sa fie bazata pe o marire predictibila si nu conjuncturala, sa fie excluse "carpelile din domeniile educatiei si muncii", precum si "batjocura din sanatate".

Presedintele PSD a reafirmat opinia social-democratilor potrivit careia este obligatoriu ca la viitoarele alegeri sa fie introdus sistemul votului uninominal, "pentru primenirea clasei politice romanesti".

El a reamintit ca PSD nu se teme de alegeri anticipate. "Cu actualul procent de 25 % din optiunile de vot si cu o campanie buna, se poate ajunge la scorul care sa readuca PSD la guvernare", a motivat el.

Mircea Geoana si-a reiterat propunerea potrivit careia, la inceputul lunii septembrie, sa fie adoptat rapid un proiect de lege pentru introducerea votului uninominal pe modelul german, care sa asigure atat alegerea directa a parlamentarilor de catre cetateni, precum si o "forma de pluralism care sa permita ca in votul politic sa se reflecte numarul deputatilor partidelor care vor intra in Parlament".

Cristina Darmina Iamandi
Cristina Darmina Iamandihttp://cristina-darmina-iamandi
Cristina Darmina Iamandi, redactor Rl online
Cele mai citite

ROMÂNIA LIBERĂ urează un Paște Fericit cititorilor și colaboratorilor: Hristos a Înviat!

Redacția ROMÂNIA LIBERĂ vă urează Paște Fericit! Hristos a Înviat! Sărbătoarea Paștelui ne îmbrățișează într-o atmosferă plină de bucurie și recunoștință, aducându-ne împreună într-o comuniune...

Mesaje de PAȘTE 2024: Hristos a Înviat!

Mesaje de Paște de trimis în aceste zile sfinte celor dragi. România Liberă îți propune o selecție de urări de Paște, SMS-uri pe care...

Înțelepciunea din Sinai: Moștenirea Creștină a Mănăstirii Sfânta Ecaterina

În sălbăticia îndepărtată și stâncoasă a Peninsulei Sinai din Egipt se află o țară cu o importanță istorică și spirituală imensă pentru cele trei...
Ultima oră
Pe aceeași temă