22.5 C
București
miercuri, 26 iunie 2024
AcasăSportGALERIE FOTO. Ce spune preşedintele Iohannis despre condiţiile de muncă de la...

GALERIE FOTO. Ce spune preşedintele Iohannis despre condiţiile de muncă de la ÎCCJ

Într-un mesaj postat pe contul său de Facebook, preşedintele Iohannis a spus, după vizita de la ÎCCJ, că ştie că procesele durează uneori extrem de mult, că sunt scumpe, însă magistraţii de la Înalta Curte lucrează peste program, în condiții dificile și într-un spațiu foarte restrâns.

"Am vizitat astăzi Înalta Curte de Casație și Justiție, unde se decide soarta multor oameni. Cetățenii se așteaptă ca dreptatea să învingă nedreptățile și verdictele să respecte litera și spiritul legii, indiferent cine este cel judecat. Știu că procesele durează uneori extrem de mult, costă scump și mulți dintre noi își pot pierde răbdarea și speranța. Judecătorii pe care i-am întâlnit lucrează peste program, în condiții adesea dificile și într-un spațiu foarte restrâns. Cu toate acestea, personalul celei mai înalte instanțe de judecată din România este devotat slujirii adevărului, rezolvând cu profesionalism un mare număr de cazuri. Rolul meu constituțional de mediator mă obligă să veghez la protejarea sistemului judiciar de orice ingerință din partea altor puteri ale statului sau a oricăror influențe și presiuni, în așa fel încât cetățenii să aibă încredere în actul de justiție", a scris preşedintele Iohannis pe Facebook.

CITEŞTE ŞI  Reacţia preşedintelui Iohannis după ce Senatul l-a scapat pe Vosganian de începerea urmăririi penale

Pe de altă parte, Livia Stanciu, preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, a declarat, că vizita preşedintelui Klaus Iohannis la sediul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a avut ca scop să se vadă în ce condiţii se lucrează la Instanţa Supremă. Preşedintele ne-a transmis că şi-a imaginat că se lucrează în condiţii anormale, pentru că a mai auzit acest lucru, dar şi-a dorit să vină la sediul Instanţei Supreme, la invitaţia pe care i-am adresat-o, pentru a putea vedea- şi mi se pare firesc- şi a verifica dacă într-adevăr condiţiile sunt cele despre care i se făcuse vorbire. Mi-a transmis că nu şi-a putut imagina că în astfel de condiţii îşi pot desfăşura activitatea judecătorii”, a declarat Livia Stanciu, la finalul vizitei şefului statului.

Ea a precizat că ”preşedintele Iohannis a spus că va face toate demersurile necesare pentru a se putea găsi o soluţie, chiar dacă ar fi temporară, dar o soluţie, care să permită, totuşi, desfăşurarea activităţii instanţei supreme, cât de cât în condiţii de normalitate”, informează Mediafax.

CITEŞTE ŞI  Klaus Iohannis mai face un apel către parlamentari după cazul Vosganian. Ce le cere preşedintele

Preşedintei Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie consiederă că soluţia existentă la ora actuală este mutarea unor secţii în sediul Palatului Parlamentului, în acea aripă pe care Înalta Curte a reuşit să o obţină, dar unde nu poate intra întregul personal al instanţei supreme.Ea a mai arătat că important este ca lucrările de remediere a acelei clădiri să se poată finaliza la sfârşitul acestui an, adăugând că este elegantă când spune doar remediere, pentru că sunt lucrări majore care se impun a fi făcute la acea clădire.

 

Cele mai citite

Doi cetățeni ucraineni au fost recuperați de Salvamont și Poliția de Frontieră în Munții Maramureșului

Cei doi cetăţeni ucraineni care au trecut graniţa în România prin Munţii Maramureşului au fost găsiţi de echipa mixtă formată din salvamontişti şi poliţişti...

Și Teodosie poartă rochie și își duce crucea, indiferent cât îl lovește Daniel

Ilustrație: Marian Avramescu Înalt prea ridicatul cu macaraua arhiepiscop al Tomisului, Teodosie, a avut dreptate când a sugerat că persoanele în general purtătoare de...

Viktor Orban „a recidivat”: În 2013, în România, a murit un om după un accident cu o mașină din coloana oficială

Accidentul a avut loc în timp ce coloana oficială a lui Viktor Orban gonea spre aeroportul din Stuttgart. Cum se întâmplă în astfel de...
Ultima oră
Pe aceeași temă