16.6 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSportAlte sporturiFranța face anchete pentru o tentativă de asasinat teroristă de la raliul...

Franța face anchete pentru o tentativă de asasinat teroristă de la raliul Dakar 2022

Parchetul naţional antiterorism din Franţa a anunţat deschiderea unei anchete preliminare marţi pentru “tentativă de asasinat în legătură cu o acţiune teroristă”, după explozia care a afectat un vehicul ocupat de un echipaj format din cinci francezi, la raliul Dakar 2022 care are loc în Arabia Saudită, scrie AFP.

Conform sursei, cercetările privind această explozie din data de 30 decembrie de la Jeddah, în care a fost rănit grav şoferul maşinii, sunt încredinţate Direcţiei Securităţii Interne (DGSI), a precizat procuratura într-un comunicat, transmite agerpres.ro.

Franța a decis declanșarea unei anchete ce ar viza o acțiune teroristă la raliul Dakar după explozia unei bombe artizanale sub scaunul unui pilot

Conform L’Equipe, un dispozitiv exploziv, care ar fi putut fi o bombă artizanală, a explodat sub scaunul pilotului francez Philippe Boutron, pe 30 decembrie, în timp ce acesta se deplasa cu o maşină de asistenţă către zona unde erau efectuate verificările tehnice. Explozia, care l-a rănit pe şofer, ar fi produs şi o gaură de mari dimensiuni în podeaua maşinii.

Raliul Dakar 2022 va fi cea de-a 44-a ediție a Raliului Dakar și se va desfășura pentru a treia oară consecutiv în Arabia Saudită. Evenimentul are loc în perioada 1-14 ianuarie 2022 și va fi organizat de Amaury Sport Organisation. Cursa va începe la Ha’il și se va termina la Djedda, trecând prin canioane și stânci din regiunea Neom, trecând pe lângă coasta Mării Roșii, până la întinderi de dune din jurul Riadului.Traseul constă dintr-o etapă prolog și 12 etape normale, cu o zi de odihnă la Riad pe 8 ianuarie.

Când ASO a semnat contractul de cinci ani cu Arabia Saudită, a existat o clauză de exclusivitate pentru primul an. De când a expirat, mai multe țări ar fi putut fi adăugate la traseu. Cu toate acestea, din cauza restricțiilor de călătorie cauzate de pandemia de COVID-19, s-a luat decizia de a rămâne numai în Arabia Saudită.

Citiți România Liberă și pe Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Sepsi-FCSB 2-2 și titlul se amână în SuperLiga I

Sepsi OSK Sfântu Gheorghe a terminat la egalitate cu FCSB, 2-2 (1-2), miercuri seara, pe teren propriu, într-o partidă din etapa a şasea a...

Cum să-ți protejezi locuința de vremea rea

Indiferent dacă ești acasă sau nu, locuința ta este mereu expusă la riscuri generate de vremea rea, cum ar fi furtuni, inundații sau căderi...

Petre Roman, la Parchetul General, în Dosarul Mineriada. FOTO

Fostul premier Petre Roman, s-a prezentat, astăzi, la sediul Parchetului General, pentru a lua la cunoştinţă că a fost pus din nou sub acuzare...
Ultima oră
Pe aceeași temă