19.5 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSportFotbalWest Ham şi Fiorentina s-au calificat în finala Europa Conference League

West Ham şi Fiorentina s-au calificat în finala Europa Conference League

West Ham United şi Fiorentina se vor înfrunta în finala Europa Conference League la fotbal, în urma victoriilor obţinute, joi seara, în manşa secundă a semifinalelor.

West Ham a câştigat ambele partide din semifinala cu AZ Alkmaar, cu 1-0 în deplasare, după 2-1 la Londra. Spaniolul Pablo Fornals (90+4) a marcat golul „ciocănarilor” în Olanda, unde AZ a câştigat toate cele opt meciuri disputate pe teren propriu în acest sezon în UECL. West Ham a avut şi o bare, prin Paqueta.

Londonezii, care au cucerit Cupa Cupelor în 1965, vor juca prima lor finală europeană după 1976, când au pierdut tot în Cupa Cupelor.

Cealaltă finalistă, Fiorentina, a reuşit să întoarcă rezultatul din tur şi să câştige cu 3-1, după prelungiri, în deplasare, cu FC Basel. Elveţienii se impuseseră la Florenţa cu 2-1, în urmă cu o săptămână.

Nicolas Gonzalez (35) a deschis scorul pentru echipa viola, dar gazdele au reuşit egalarea după pauză, prin Zeki Amdouni (55). Tot internaţionalul argentinian a adus-o pe Fiorentina în avantaj (72), dar calificarea a fost semnată de cehul Antonin Barak (120+9), cel care fusese introdus pe teren în minutul 106.

Fiorentina, care a mai avut şi o bară, prin Luka Jovic (120+12), va juca prima sa finală europeană după 33 de ani.

Finala celei de-a doua ediţii a competiţiei se va disputa pe 7 iunie, pe Eden Arena din Praga.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Floriile 2024, duminica dinainte de Paște. De ce se sfințesc ramurile de salcie

Floriile, duminica dinaintea Paștelui, reprezintă un moment de profundă semnificație în calendarul creștin. În această zi, creștinii marchează Intrarea Mântuitorului în Ierusalim, un eveniment...

Kremlinul spune că legăturile dintre Moscova și Beijing vor continua

Kremlinul a ignorat o călătorie în China a secretarului de stat american Antony Blinken, în timpul căreia acesta și-a exprimat îngrijorarea cu privire la...

Motivul incredibil pentru care Kristi Noem, om politic din SUA, și-a ucis câinele

Kristi Noem a spus că a relatat întâmplarea pentru a demonstra că este dispusă să facă lucruri care sunt „dificile şi urâte” atât în...
Ultima oră
Pe aceeași temă