10.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSportFotbalVIDEO. Dani Alves a ieșit din închisoare după mai bine de un...

VIDEO. Dani Alves a ieșit din închisoare după mai bine de un an. Cine i-a plătit cauțiunea de un milion de euro

Fostul mare fotbalist brazilian Dani Alves, condamnat la patru ani şi jumătate de închisoare pentru viol, a fost eliberat din penitenciar luni, după ce a achitat o cauțiune de un milion de euro.

Fostul jucător, care a avut nevoie de cinci zile pentru a strânge suma cerută de instanţă, a părăsit, puţin înainte de 17:30 (ora României), penitenciarul Brians 2 din San Esteban Sasroviras, la 40 de kilometri nord-vest de Barcelona, fiind însoţit de avocata sa, informează Agerpres.

VIDEO. Dani Alves iese din închisoare

În urma deciziei completului de judecată al Tribunalului din Barcelona, în care unul dintre judecători a fost împotriva eliberării, Alves putea părăsi închisoarea dacă achita cauţiunea de un milion de euro, având obligaţia să nu părăsească ţara şi să predea cele două paşapoarte, spaniol şi brazilian, precum şi să se prezinte în faţa instanţei la termenele stabilite şi interdicţia de a se apropia de victimă şi de a comunica cu aceasta.

Se pare că cel care l-ar fi ajutat să achite cauțiunea de un milion de euro este fostul său coechipier de la FC Barcelona, olandezul Memphis Depay.

Alves se afla în arest preventiv din data de 20 ianuarie 2023, după ce a fost acuzat că a agresat sexual o tânără de 23 de ani, în discoteca Sutton din Barcelona, în noaptea de 30 spre 31 decembrie 2022.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă