19.9 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSportFotbalUniversitatea Craiova și Farul, remiză cu goluri în Bănie. Constănțenii pierd avans...

Universitatea Craiova și Farul, remiză cu goluri în Bănie. Constănțenii pierd avans în lupta pentru campionat

Universitatea Craiova și Farul Constanţa au remizat, scor 1-1, sâmbătă seara, pe Stadionul „Ion Oblemenco”, în etapa a opta a play-off-ului Ligii 1.

Meciul din Bănie a stat sub semnul evoluţiei lui Denis Alibec, care a fost pe rând înger şi demon, de două ori. Atacantul a scos penalty în minutul 6, după ce a fost agăţat de Bogdan Mitrea în careu (lovitură de pedeapsă semnalizată de VAR), dar tot el l-a ratat, şutul său fiind apărat de Laurenţiu Popescu.

Până la urmă, Farul a deschis scorul în minutul 24, prin brazilianul Mateus Santos, din pasa excelentă a lui Alibec, după erori în lanţ ale apărării craiovene.

În finalul primei reprize (45+4), Alibec a primit direct cartonaş roşu pentru lovirea cu cotul a lui Ştefan Vlădoiu, într-un fază aproape de mijlocul terenului.

Deşi a dominat copios repriza secundă, oltenii au reuşit cu greu să înscrie golul egalării, pe final, prin Andrei Ivan (82 – penalty), după ce Elvir Koljic a fost faultat în careu de Kevin Boli (fază semnalizată de arbitrajul video).

Cu o victorie în Bănie, Farul putea deveni campioană în această etapă.

După acest egal, Farul s-a distanțat la 4 puncte față de FCSB, principala urmăritoare în cursa pentru titlu. Formația roș-albastră are un meci mai puțin disputat. În această seară are loc derby-ul dintre FCSB și CFR Cluj, pe Arena Națională din București.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Nicolae Ciucă comentează declarația lui Ciolacu. Premierul a susținut că Buzăul nu este în Moldova

La sediul Biroului Electoral Municipal, Nicolae Ciucă a fost întrebat despre comentariile premierului Marcel Ciolacu privind locația Buzăului și aluzia sa la un posibil...

ANPC, recomandări pentru 1 Mai. “Acordați o atenție deosebită aspectului produsului”

Avertizarea transmisă de către directorul general al Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), Paul Anghel, este deosebit de importantă pentru consumatorii din România, în...

Nicolae Ciucă comentează declarația lui Ciolacu. Premierul a susținut că Buzăul nu este în Moldova

La sediul Biroului Electoral Municipal, Nicolae Ciucă a fost întrebat despre comentariile premierului Marcel Ciolacu privind locația Buzăului și aluzia sa la un posibil...
Ultima oră
Pe aceeași temă