18.6 C
București
joi, 2 mai 2024
AcasăSportFotbalThierry Henry revine în antrenorat. Cu ce echipă negociază fostul star francez

Thierry Henry revine în antrenorat. Cu ce echipă negociază fostul star francez

Thierry Henry ar putea prelua conducerea tehnică a selecţionatei feminine de fotbal a Franței, o funcţie pentru care fostul atacant al Les Bleus a fost audiat miercuri.

Henry, care are o experienţă redusă ca antrenor principal, a ocupat anterior postul de antrenor secund la selecţionata masculină a Belgiei. El se află în vizorul Federaţiei franceze de fotbal (FFF), care caută un succesor pentru Corinne Diacre, demisă recent de la conducerea naţionalei feminine franceze.

O comisie compusă din preşedinţii cluburilor Olympique Lyon şi RC Strasbourg, Jean-Michel Aulas şi Marc Keller, precum şi din fostele internaţionale Aline Riera şi Laura Georges, a fost însărcinată cu studierea diferitelor profile, pentru a trimite o recomandare preşedintelui interimar al FFF, Philippe Diallo.

În afara lui Thierry Henry, alte nume sunt evocate pentru conducerea tehnică a Les Bleues, cinci tehnicieni fiind vizaţi în acest moment de de FFF: Patrice Lair, Gerard Precheur, Sonia Bompastor, Sandrine Soubeyrand şi Herve Renard.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Revolut Travel Report: Ce recorduri în materie de turism se vor depăși anul acesta?

Revolut, banca digitală cu peste 40 de milioane de clienți la nivel global, din care peste 3,5 milioane în România, a întrebat 15.000 de respondenți...

Iohannis, premiat de Consiliul Atlantic, în America

Consiliul Atlantic îl va onora în acest an pe preşedintele Klaus Iohannis cu Distinguished International Leadership Award pentru cariera sa remarcabilă, pentru conducerea exemplară...

Columbia a anunțat că va rupe relațiile diplomatice cu Israelul

Președintele columbian Gustavo Petro a declarat, miercuri, că țara sa va rupe relațiile diplomatice cu Israelul, pe al cărui lider l-a acuzat de „genocid”...
Ultima oră
Pe aceeași temă