21 C
București
duminică, 28 aprilie 2024
AcasăSportFotbalȘoc în Liga 1! Un jucător important de la Sepsi OSK, depistat...

Șoc în Liga 1! Un jucător important de la Sepsi OSK, depistat dopat

Cosmin Matei, mijlocașul formației Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, a ieșit pozitiv la controlul antidoping efectuat la finalul partidei pierdute cu 1-3 pe teren propriu cu Universitatea Craiova, la începutul lunii februarie.

Agenţia Naţională Anti-Doping (ANAD) a confirmat astăzi că Matei a fost depistat pozitiv la metilhexanamina. „În legătură cu informaţiile apărute în spaţiul public cu privire la încălcarea reglementărilor antidoping de către fotbalistul Cosmin Gabriel Matei, component al echipei Sepsi OSK, Agenţia Naţională Anti-Doping confirmă rezultatul analitic al probei de urină raportat în ADAMS de către Laboratorul de Control Doping din Bucureşti, dar îşi rezervă dreptul de a nu face declaraţii cu privire la aspectele din dosarul cauzei. Procedura de gestionare a rezultatelor este în curs de desfăşurare, motiv pentru care păstrăm confidenţialitatea informaţiilor puse la dispoziţie de părţi. Metilhexanamina (MHA) este cunoscută sub diferite denumiri, incluzând, dar fără a se limita la, dimetilamilamină, 1,3-dimetilamilamină, dimetilpentilamină, metilhexamină, metilhexanamină, 1,3-dimetilpentilamină, fiind interzisă doar în competiţie ca stimulent specific conform secţiunii 6.b”, se arată într-un comunicat al ANAD.

Metilhexanamina este un stimulent care a fost vândut ca medicament până la începutul anilor 1970, dar nu mai este utilizată în tratamentul medical. MHA este inclusă în componenţa unor suplimente alimentare comercializate în prezent, inclusiv online.

Legitimat la Sepsi OSK din 2022, Cosmin Matei a evoluat de-a lungul carierei la echipe precum Farul Constanţa, Steaua, Astra Ploieşti, Dinamo, Genclerbirligi. În partida din 4 februarie cu Universitatea Craiova, fotbalistul de 32 de ani a fost integralist.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Așteptarea de 9 ani a luat sfârșit. FCSB e noua campioană a României la fotbal

Un singur punct mai avea nevoie FCSB, în meciul de sâmbătă seara cu Farul Constanța, pentru a se încorona noua campioană a Superligii. În...

Aproape 1,8 milioane de români îşi sărbătoresc onomastica de Florii. Cele mai întâlnite prenume

Aproape 1,8 milioane de români îşi sărbătoresc onomastica duminică, de sărbătoarea Floriilor. Potrivit Direcţiei pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date din cadrul...

Așteptarea de 9 ani a luat sfârșit. FCSB e noua campioană a României la fotbal

Un singur punct mai avea nevoie FCSB, în meciul de sâmbătă seara cu Farul Constanța, pentru a se încorona noua campioană a Superligii. În...
Ultima oră
Pe aceeași temă