27.2 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăSportFotbalSferturile de finală din Europa League. Manchester United - Sevilla şi Feyenoord...

Sferturile de finală din Europa League. Manchester United – Sevilla şi Feyenoord – AS Roma, capete de afiș

Manchester United – Sevilla şi Feyenoord – AS Roma sunt cele mai interesante dueluri din sferturile de finală ale Europa League, potrivit tragerii la sorţi efectuate vineri, la Nyon.

United, care a cucerit trofeul în 2017, va înfrunta echipa care deţine cele mai multe trofee în competiţie (Cupa UEFA/Europa League), şase la număr (2005/06, 2006/07, 2013/14, 2014/15, 2015/16, 2019/20).

„Diavolii roşii” au reuşit să o elimine în faza anterioară pe cealaltă echipă din Sevilla, Betis, după 4-1 pe Old Trafford şi 1-0 în deplasare.

Sevilla a câştigat ambele dueluri cu Manchester United, în semifinalele ediţiei 2019/20 a Europa League (2-1 la general) şi în optimile Ligii Campionilor în ediţia 2017/18 (tot cu 2-1).

AS Roma şi Feyenoord se vor înfrunta într-o reeditare a primei finale a Europa Conference League, câştigat anul trecut de „giallorossi” cu 1-0.

Juventus (a câştigat Cupa UEFA de trei ori) o va înfrunta pe Sporting Lisabona, formaţie care a eliminat-o pe Arsenal. Juve şi Sporting s-au confruntat o singură dată, în sezonul 2017/18 al Ligii Campionilor, „Bătrâna Doamnă” câştigând cu 2-1 la Torino, după care a remizat la Lisabona, 1-1.

Belgienii de la Union Saint-Gilloise au eliminat-o pe Union Berlin şi vor juca din nou contra unei echipe germane, Bayer Leverkusen, câştigătoarea ediţiei din 1988 a Cupei UEFA.

Finala se va juca pe 31 mai, la Budapesta, pe Puskas Arena, stadion cu o capacitate de 65.000 de locuri. Ambasadorul finalei este fostul internaţional maghiar Zoltan Gera.

SFERTURI DE FINALĂ (turul – 13 aprilie, returul – 20 aprilie)

Manchester United – Sevilla FC
Juventus Torino – Sporting Lisabona
Bayer Leverkusen – Union Saint-Gilloise
Feyenoord Rotterdam – AS Roma

SEMIFINALE (turul 11 mai, returul 18 mai)

Juventus Torino/Sporting Lisabona – Manchester United/Sevilla FC
Feyenoord Rotterdam/AS Roma – Bayer Leverkusen/Union Saint-Gilloise

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Alin Burcea (ANAT): Ne vom zbate pentru înfiinţarea Agenţiei Naţionale pentru Turism, în subordinea premierului

Alin Burcea a spus că va solicita înfiinţarea Agenţiei Naţionale pentru Turism, organism care să se afle direct în subordinea premierului. "Ceea ce ne propunem...

Tu cum îți crești șansele de câștig la păcănele? TOP 5 sfaturi pentru a NU te baza doar pe noroc!

Lumina orbitoare a reflectoarelor, sunetul amețitor al clopoțeilor și senzația inimii care pulsează odată cu rotirea tamburului. Păcănelele online reușesc să ne captiveze cu...

Șapte ambarcațiuni cu peste 400 de migranți au ajuns în Insulele Canare

Înaltul Comisariat pentru Refugiaţi al Naţiunilor Unite afirmă că, dintre cei 266.940 de migranți care au încercat să ajungă în Europa anul trecut, 97%...
Ultima oră
Pe aceeași temă