15.7 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSportFotbalȘeful fotbalului iberic ține cu dinții de scaun. Luis Rubiales refuză să...

Șeful fotbalului iberic ține cu dinții de scaun. Luis Rubiales refuză să își dea demisia

Președintele Federaţiei spaniole de fotbal, Luis Rubiales, refuză să demisioneze din funcție chiar dacă este presat din toate părțile după ce a iscat un scandal uriaș.

După ce a declanşat o furtună mediatică în urma gestului făcut la ceremonia de premiere a Campionatului Mondial de Fotbal feminin, unde a sărutat-o pe gură pe Jenni Hermoso, președintele Federaţiei Spaniole de Fotbal (RFEF), Luis Rubiales, se ține tare pe poziții.

Chiar dacă gestul său a fost condamnat dur chiar și de conducerea Spaniei, ajungându-se până la intervenţiile premierului spaniol, Asociaţiei fotbaliştilor spanioli (AFE) sau celebrei fotbaliste americane Megan Rapinoe, Rubiales ține cu dinții de scaun.

Acesta și-a susținut punctul de vedere în timpul Adunării Generale Extraordinare a Federaţiei Spaniole de Fotbal (RFEF) de vineri. „Nu voi demisiona. Voi lupta până la final”, a spus Rubiales. Preşedintele RFEF şi-a caracterizat gestul ca unul spontan, reciproc, eforic şi consimţit: „A fost spontan, reciproc, euforic şi consimţit, care este de fapt cheia tuturor criticilor. A fost consimţit, jucătoarea a ratat un penalty şi eu am o relaţie grozavă cu toate jucătoarele, suntem o familie de mai bine de o lună şi am avut momente afectuoase în această perioadă”.

Comportamentul lui Rubiales a avut impact și la vârful fotbalului mondial. FIFA a anunţat sâmbătă că îl suspendă provizoriu. „Am decis astăzi să-l suspendăm provizoriu pe domnul Luis Rubiales de la toate activităţile legate de fotbal la nivel naţional şi internaţional”, a declarat forul fotbalistic mondial într-un comunicat, adăugând că suspendarea va dura cel puţin 90 de zile, în aşteptarea desfăşurării procedurilor deschise împotriva spaniolului.

Ultimul înscris pe lista contestatarilor lui Rubiales este chiar selecționerul Spaniei, Luis de la Fuente. „Condamn fără rezerve comportamentul deplasat şi inadecvat al preşedintelui RFEF”, a declarat antrenorul iberic.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Serviciile secrete americane au tras concluzia în cazul Alexei Navalnîi

Serviciile secrete americane au stabilit că președintele rus Vladimir Putin probabil nu a ordonat uciderea politicianului de opoziție Alexei Navalnîi, scrie Reuters. Navalnîi a murit...

Dacă nu la fotbal, la tenis de masă! Elizabeta Samara câștigă Liga Campionilor

Jucătoarea română de tenis de masă Elizabeta Samara a reușit să obțină pentru a cincea oară în carieră titlul în Liga Campionilor europeni și...

100 de arestați la Boston după o manifestație pro-Palestina

Aproximativ 100 de persoane considerate a fi manifestanţi pro-palestinieni au fost arestate sâmbătă dimineaţa în campusul unei universităţi din Boston şi tabăra lor a...
Ultima oră
Pe aceeași temă