20.8 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSportFotbalȘansă uriașă pentru Cristian Chivu. Românul este favorit să o preia pe...

Șansă uriașă pentru Cristian Chivu. Românul este favorit să o preia pe Inter

Cristian Chivu, fostul căpitan al echipei naționale a României, este foarte aproape de a-l înlocui pe Simone Inzaghi pe banca tehnică a formației Inter Milano.

Inter Milano a suferit în acest weekend a zecea înfrângere a sezonului în Serie A, iar postul lui Simone Inzaghi este în mare pericol. Următoarele două săptămâni vor fi decisive pentru antrenorul nerazzurrilor, o eventuală eliminare din Liga Campionilor puntându-i fi „fatală” tehnicianului italian.

Principalul favorit să îi ia locul lui Inzaghi este Cristian Chivu, cel care în prezent o antrenează pe Inter Primavera, echipa de tineret a milanezilor. Potrivit Gazzetta dello Sport, sefii de pe „Giuseppe Meazza” plănuiesc să îl numească pe fostul mare fundaș al naționalei României interimar, până la finalul acestui sezon. Chivu ar putea fi astfel al doilea antrenor român care o pregătește pe Inter, după Mircea Lucescu, care a stat pe banca nerazzurrilor în perioada decembrie 1998 – martie 1999.

Cristian Chivu antrenor Inter Milano Serie A
Foto Instagram

Într-un interviu acordat recent, Chivu mărturisea că a fost abordat de Federația Română de Fotbal: „Am primit multe mesaje din partea FRF pentru a antrena la echipa națională, dar vreau să lucrez pe teren și nu să stau la birou. Vreau să am succes în Italia”.

Roberto de Zerbi, Antonio Conte sau Diego Simeone sunt doar câteva dintre numele vehiculate pentru preluarea formației milaneze din sezonul următor.

Cristian Chivu a renunțat la cariera de fotbalist în martie 2014. Din 2021, acesta o pregătește pe Inter Primavera, cu care a reușit să câștige campionatul în sezonul trecut. De-a lungul carierei de fotbalist, Chivu a jucat la echipe precum FCM Reșița, Universitatea Craiova, Ajax Amsterdam, AS Roma și Inter Milano. În tricoul echipei naționale a bifat 75 de prezențe și a marcat de trei ori.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă