12.8 C
București
luni, 22 aprilie 2024
AcasăSportFotbalȘansă uriașă pentru Cristian Chivu. Românul este favorit să o preia pe...

Șansă uriașă pentru Cristian Chivu. Românul este favorit să o preia pe Inter

Cristian Chivu, fostul căpitan al echipei naționale a României, este foarte aproape de a-l înlocui pe Simone Inzaghi pe banca tehnică a formației Inter Milano.

Inter Milano a suferit în acest weekend a zecea înfrângere a sezonului în Serie A, iar postul lui Simone Inzaghi este în mare pericol. Următoarele două săptămâni vor fi decisive pentru antrenorul nerazzurrilor, o eventuală eliminare din Liga Campionilor puntându-i fi „fatală” tehnicianului italian.

Principalul favorit să îi ia locul lui Inzaghi este Cristian Chivu, cel care în prezent o antrenează pe Inter Primavera, echipa de tineret a milanezilor. Potrivit Gazzetta dello Sport, sefii de pe „Giuseppe Meazza” plănuiesc să îl numească pe fostul mare fundaș al naționalei României interimar, până la finalul acestui sezon. Chivu ar putea fi astfel al doilea antrenor român care o pregătește pe Inter, după Mircea Lucescu, care a stat pe banca nerazzurrilor în perioada decembrie 1998 – martie 1999.

Foto Instagram

Într-un interviu acordat recent, Chivu mărturisea că a fost abordat de Federația Română de Fotbal: „Am primit multe mesaje din partea FRF pentru a antrena la echipa națională, dar vreau să lucrez pe teren și nu să stau la birou. Vreau să am succes în Italia”.

Roberto de Zerbi, Antonio Conte sau Diego Simeone sunt doar câteva dintre numele vehiculate pentru preluarea formației milaneze din sezonul următor.

Cristian Chivu a renunțat la cariera de fotbalist în martie 2014. Din 2021, acesta o pregătește pe Inter Primavera, cu care a reușit să câștige campionatul în sezonul trecut. De-a lungul carierei de fotbalist, Chivu a jucat la echipe precum FCM Reșița, Universitatea Craiova, Ajax Amsterdam, AS Roma și Inter Milano. În tricoul echipei naționale a bifat 75 de prezențe și a marcat de trei ori.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Consecințele unui linșaj mediatic

Lapidarea doctorului Cătălin Cârstoiu în piața publică este cea mai clară radiografie a societății românești. Nimeni din breasla medicală nu i-a sărit în apărare,...

Jaqueline Cristian, la un meci de calificarea pe tabloul principal de la Madrid

Jaqueline Cristian a învins-o în două seturi pe americanca McCartney Kessler, scor 7-6, 6-4, în prima rundă a calificărilor pentru tabloul principal de simplu...

Masa de Paște, mai scumpă, chiar cu plafonarea alimentelor de bază

Bugetul alocat cumpărăturilor pentru masa de Paște de anul acesta poate depăși suma de 1.000 de lei, față de anul trecut când vorbeam despre suma...
Ultima oră
Pe aceeași temă