19.9 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSportFotbalRăzvan Burleanu ridică ștacheta după calificarea la EURO: „Ne dorim ca această...

Răzvan Burleanu ridică ștacheta după calificarea la EURO: „Ne dorim ca această generaţie să fie cea mai bună din ultimii 20 de ani”

Preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, a declarat, duminică, pe Aeroportul „Henri Coandă”, că nu este mulţumit doar cu calificarea la EURO 2024, dorindu-și mai mult de la formaţia pregătită de Edward Iordănescu.

„Au fost şapte ani de sacrificii, de eforturi, în care poate uneori am fost prea aspru criticaţi, dar criticile ne-au ajutat foarte mult. Le mulţumim suporterilor că au avut răbdare şi încredere în tot acest proiect şi familiei fotbalului românesc, care s-au conectat la această strategie şi viziune. Indiferent pe ce loc terminăm în grupă, va urma o perioadă intensă de pregătiri, încât să avem această capacitate să trecem la o etapă următoare. Nu suntem mulţumiţi doar cu această calificare, ne dorim ca această generaţie să fie cea mai bună din ultimii 20 de ani şi trebuie să credem în asta. Şi pentru asta trebuie să muncim de zi în lunile următoare şi veţi vedea acest lucru la nivelul fiecărui jucător. În ciuda faptului că nu avem rezultate sportive la nivelul cluburilor, această performanţă a echipei naţionale confirmă că fotbalul românesc este pe un trend pozitiv, fiindcă în ultimii nouă ani înregistrăm cea mai mare creştere de participare în ceea ce priveşte numărul copiilor care joacă fotbal”, a declarat Burleanu la Salonul Oficial al Aeroportului „Henri Coandă”, unde a fost primită echipa naţională.

Preşedintele FRF a avut cuvinte de laudă la adresa selecţionerului Edward Iordănescu.

„Edi Iordănescu a avut o contribuţie importantă în ceea ce priveşte o cultură a performanţei la nivelul primei reprezentative, care a produs o reacţie la nivelul jucătorilor, pe care am văzut-o transformată în ceea ce numim o familie, o coeziune, un spirit al grupului. Şi asta s-a concretizat pentru dorinţă unică de a reuşi împreună acesta a fost elementul diferenţiator în această campanie. L-am felicitat că a avut capacitatea ca, alături de noi în toată această perioadă de timp, să treacă prin aceste eforturi sacrificii care nu au fost uşoare nici pentru el. Pentru un selecţioner să continue după o campanie în care nu ne-am îndeplinit obiectivul din Liga Naţiunilor înseamnă un act mare de curaj, dar şi de responsabilitate. El a conştientizat că suntem pe un drum bun şi că avem nevoie doar de puţină răbdare”, a completat Burleanu .

Oficialul FRF a afirmat că după meciul din Ungaria a plâns de bucurie pentru că România a reuşit calificarea la turneul final. „În primul rând, cred că ar trebui să începem cu povestea din timpul meciului şi apoi de după meci. Şi ca să fiu într-un moment de sinceritate cu dumneavoastră, v-am spus că sunt foarte încrezător şi acest mesaj a venit de foarte multe ori şi din partea staffului tehnic, ceea ce contează foarte mult, fiindcă nu poţi să spui decât ceea ce crezi. După care, imediat după meci, iar ca să fiu într-un moment de sinceritate, meciul a fost trăit la cea mai mare intensitate. Nu cred că am mai trăit, cel puţin eu, un meci la o asemenea intensitate. După meci, am plâns. Am plâns de bucurie, şi pot să vă împărtăşesc că este a doua oară în viaţa mea când plâng de bucurie. Prima dată am plâns când fetiţa mea s-a născut, acum trei ani şi jumătate. Iar aseară am plâns din nou de bucurie, fiindcă pur şi simplu ce s-a întâmplat este o consecinţă a tuturor lucrurilor pe care le-am văzut de foarte multe ori în ultimii 7 ani. Ceea ce e mai frumos este că această victorie nu este una întâmplătoare”, a spus Răzvan Burleanu.

El îşi doreşte ca această calificare să fie o sursă de inspiraţie pentru întreaga societate românească: „Încrederea a fost la un nivel foarte înalt în cee ace priveşte stafful tehnic şi pe jucători şi am simţit aceeaşi încredere din partea suporterilor români. Iar lucrurile acestea ne-au ajutat să fim neînvinşi în această campanie de calificare şi să fim calificaţi cu un meci înaintea finalizării acestei campanii. De aceea este o călătorie extrem de frumoasă. De aceea mi-aş dori ca această călătorie să fie o sursă de inspiraţie pentru ca un număr cât mai mare de copii să se apuce de fotbal, pentru ca tinerii români să-şi asume funcţii de conducere, responsabilităţi, fie în mediul public sau privat. Ne dorim ca această calificare să fie o sursă de inspiraţie pentru întreaga societate, pentru noi toţi, pentru că nu este doar o victorie a acestei generaţii de eroi aşa cum am numit-o, şi care abia de acum va arăta ceea ce poate”.

Echipa națională de fotbal a României s-a calificat la EURO 2024, după ce a învins Israelul cu scorul de 2-1, grație golurilor marcate de George Pușcaș și Ianis Hagi.

Pe „Pancho Arena” din Felcsut, Israel a deschis scorul în minutul 2, prin veteranul Eran Zahavi, dar România a revenit pe tabelă și a câștigat cu 2-1, grație golurile marcate de George Puşcaş (10) şi Ianis Hagi (63). România a jucat ultimele 12 minute în inferioritate numerică, după ce Mihăilă a fost eliminat pentru o intrare dură la Turgeman.

Calificate matematic, România și Elveția se întâlnesc marți, pe Arena Națională, în epilogul Grupei I. Pentru a termina preliminariile pe primul loc, „tricolorii” trebuie să nu piardă în fața naționalei conduse de Murat Yakin. În acest context, România ar fi repartizată în a doua urnă valorică la tragerea la sorți pentru grupele EURO 2024. În cazul în care ar pierde cu Elveția, naționala ar putea pica în urna a treia sau chiar a patra prin jocul rezultatelor.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Doi tineri au murit după ce au intrat cu scuterul într-un podeț. FOTO

Doi tineri au murit, noaptea trecută, într-un accident rutier produs pe raza satului Budeni, ce aparţine de oraşul Dolhasca, au anunţat reprezentanţii Inspectoratului pentru...

Kremlinul spune că legăturile dintre Moscova și Beijing vor continua

Kremlinul a ignorat o călătorie în China a secretarului de stat american Antony Blinken, în timpul căreia acesta și-a exprimat îngrijorarea cu privire la...

Un tânăr în vârstă de 27 de ani a folosit bancnote false de 200 de euro în săli de jocuri electronice 

După ce un tânăr în vârstă de 27 de ani ar fi folosit bani falși (n.r. bancnote de 200 euro) pentru a se juca...
Ultima oră
Pe aceeași temă