16.3 C
București
miercuri, 1 mai 2024
AcasăSportFotbalRăzvan Burleanu, anunț bombă! FRF investighează mai multe cazuri de fotbaliști-pariori

Răzvan Burleanu, anunț bombă! FRF investighează mai multe cazuri de fotbaliști-pariori

Răzvan Burleanu, Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, a declarat că Departamentul de integritate al FRF investighează mai multe cazuri de jucători care sunt suspectaţi că au pariat pe meciuri din campionatul intern.

Într-o conferință de presă susținută joi, președintele FRF, Răzvan Burleanu, a afirmat că mai mulți jucători sunt anchetați pentru că ar fi pariat pe meciuri din campionatul intern: „Departamentul de integritate anchetează foarte multe cazuri la nivelul fotbalului. Din păcate, nu vă putem împărtăşi care sunt cazurile şi în ce faze de derulare se află. În cele mai multe dintre cazuri există o colaborare cu organele statului. În cele mai multe cazuri am beneficiat de sprijinul autorităţilor statului, pentru că şi resursele sunt cu totul altele”.

El a precizat că la nivelul Ligii I, poate vorbi doar despre cazul jucătorului Cosmin Achim, legitimat până de curând la Petrolul Ploieşti, anchetat de Departamentul de integritate cu privire la implicarea sa în pariuri sportive.

„Nu vă pot spune câţi jucători din Liga 1 sunt anchetaţi în acest moment. În momentul de faţă vorbim doar de cazul Achim. Alte cazuri pe care le monitorizăm sunt în analiza Departamentului de integritate. Dar acest lucru nu înseamnă mai multe cazuri pe care ne canalizăm astăzi faţă de anul trecut. Este un efort constant al departamentului de integritate, uneori este posibil să ai şi alerte false. Obiectivul nostru este să mergem să ne documentăm şi să vedem dacă se probează sau nu. Nu înseamnă că dacă s-a deschis o anchetă, neapărat cineva trebuie să fie vinovat. Nu vă pot spune când se va soluţiona cazul Achim, pentru că nu sunt parte în acest proces de audieri. După aceste proceduri intrăm practic pe rolul comisiilor jurisdicţionale”, a completat Burleanu.

Jucătorul Cosmin Achim, legitimat până de curând la Petrolul Ploieşti, este anchetat de Departamentul de integritate din cadrul Federaţiei Române de Fotbal, privind implicarea sa în pariuri. Jucătorul se consideră nevinovat. În vârstă de 27 de ani, Achim a evoluat în cariera sa la echipele FC Voluntari, Viitorul Pandurii Târgu Jiu şi Petrolul Ploieşti.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Al doilea suspect în cazul uciderii lui Adrian Kreiner a fost adus în țară

Marian Cristian Minae, al doilea suspect în cazul uciderii omului de afaceri Adrian Kreiner, a fost adus în ţară în cursul nopţii, din Irlanda,...

Elevii români, medaliați la Olimpiada Balcanică de Matematică. Mesajul ministrului Educației

O medalie de aur, patru de argint şi una de bronz au fost obţinute de elevii români la Olimpiada Balcanică de Matematică, desfăşurată zilele...

Franța e gata să medieze între Israel și Hezbollah

Ministrul de Externe al Franţei, Stephane Sejourne, i-a cerut Israelului să facă publică poziţia sa cu privire la o propunere menită să dezamorseze tensiunile...
Ultima oră
Pe aceeași temă