19.8 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăSportFotbalRapid transferă de la Arsenal Londra. Cătălin Cîrjan va evolua în Giulești

Rapid transferă de la Arsenal Londra. Cătălin Cîrjan va evolua în Giulești

Rapid s-a înţeles cu Arsenal Londra pentru împrumutul mijlocaşului Cătălin Cîrjan, care va evolua pentru gruparea giuleșteană în următorul sezon al Ligii 1.

„A fost un transfer mult aşteptat de mine. Dacă depindea de mine aş fi semnat din prima clipă, însă mă bucur că acum sunt aici. Primul lucru care m-a motivat să aleg să vin la Rapid a fost meciul pe care l-am jucat împotriva Rapidului din Cupa României (n.r. Rapid – Domneşti), când aveam 14 ani. M-am simţit fotbalist, atmosfera din tribune, fanii Rapidului au fost extraordinari. Am fost nerăbdător să vin să joc pe Giuleşti”, a declarat Cîrjan.

„Am primit mai multe oferte, dar am discutat cu familia mea, cu agentul meu, cu domnul Şucu, cu domnul Mutu şi cei din staff. După ce am vorbit cu ei mi-am dat seama că să vin la Rapid este cea mai bună alegere. Mă simt foarte bine. Sezonul trecut a fost unul foarte bun. Sunt pregătit sută la sută şi sunt nerăbdător să arăt ce pot să fac pe teren. Abia aştept să încep treaba cu domnul Mutu. Cei de la Arsenal când au auzit că este antrenorul Rapidului au rămas uimiţi, au fost foarte fericiţi. Este o legendă şi am ce învăţa de la acesta.Mă gândesc la titlu, cu siguranţă. Am venit aici cu obiective foarte mari. Îmi doresc să ajut echipa cu tot ce pot, voi da totul pe teren şi, la finalul sezonului, sper să aducem titlul”, a mai spus Cătălin Cîrjan pentru site-ul clubului.

Cîrjan va face parte din lotul lui Adrian Mutu în cantonamentul din Slovacia.

În sezonul abia încheiat, Cîrjan a făcut de patru ori parte din lotul echipei antrenate de Mikel Arteta, în Europa League. Cîrjan a debutat pentru prima echipă a lui Arsenal Londra în decembrie, în amicalul cu Olympique Lyon (3-0), atunci când a intrat în minutul 67 în locul lui Odegaard.

Tot în sezonul 2022/2023, Cîrjan a participat cu Arsenal U21 la Premier League International Cup, competiţie destinată celor mai bune echipe U21 din Europa, reuşind un gol contra lui AS Monaco. A înscris 6 goluri în 28 de partide pentru echipa a doua a „tunarilor” în campionatul rezervat formaţiilor secunde.

Cîrjan este al şaselea transfer realizat de Rapid, după Omar El Sawy (ultima oară la FK Csikszereda), Răzvan Oaidă (FCSB), Christopher Braun (CFR Cluj), Iulian Cristea (FCSB) şi Borja Valle (FC Cartagena).

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Klaus Iohannis, mesaj cu prilejul sărbătorilor Pascale

Președintele României, Klaus Iohannis, a transmis sâmbătă, 4 mai 2024, un mesaj cu prilejul Sărbătorilor Pascale celebrate de credincioșii ortodocși, greco-catolici, armeni și de cultele neoprotestante. “Sărbătoarea Sfintelor...

Trupa Roxette are o nouă solistă. Per Gessle o confirmă pe Lena Philipsson ca fiind noua cântăreață a trupei

Lena Philipsson va fi noua solistă a trupei Roxette. Per Gessle a confirmat-o pe Lena în urma decesului co-fondatoarei Marie Fredrikkson în 2019. Conform informațiilor...

Pastorala de Paște a patriarhului Daniel

În lucrarea Domnului Nostru Iisus Hristos, vindecarea de o boală trecătoare nu este totul şi nu este ultimul scop al venirii Lui în lume,...
Ultima oră
Pe aceeași temă