21 C
București
duminică, 28 aprilie 2024
AcasăSportFotbalRapid și-a prezentat al șaptelea transfer al iernii. Internaționalul slovac Jakub Hromada...

Rapid și-a prezentat al șaptelea transfer al iernii. Internaționalul slovac Jakub Hromada vine să cucerească Giuleștiul

Rapid l-a transferat pe Jakub Hromada, internațional slovac de 27 de ani, de la Slavia Praga, vicecampioana Cehiei. Acesta va juca în Giulești până la finalul sezonului, iar dacă va convinge, alb-vișinii îl vor achiziționa.

Mijlocașul central a fost împrumutat până în vară la Rapid, giuleștenii având drept de cumpărare la finalul împrumutului.

Hromada, care a vizionat din tribună meciul cu Oțelul Galați, s-a declarat fericit pentru alegerea făcută și nerăbdător să debuteze în tricoul Rapidului.

„Sunt foarte fericit să fiu aici și să fac parte din acest club minunat. Abia aștept să-i văd pe suporteri și să cunosc pe toată lumea cât mai repede. Am văzut clipuri cu atmosfera de aici, i-am văzut aseară și pe viu și mi se pare ceva incredibil.

Mă bucur să iau parte la acest proiect și sper să ajut echipa cât de mult se poate. Vom face tot posibilul să luăm titlul sezonul acesta. Abia aștept să joc pe acest stadion, să-mi arăt calitățile și să sărbătoresc alături de suporteri la finalul partidelor”, a declarat slovacul, pentru Rapid TV.

Născut la Kosice, Jakub și-a făcut junioratul la Juventus Torino, Genoa și Sampdoria, evoluând la seniori pentru Pro Vercelli, Sampdoria, FK Senica, Viktoria Plzen, Slavia Praga și Slovan Liberec.

Hromada are 4 selecții la naționala Slovaciei, alături de care a participat la ultimul campionat european, cel din 2020, unde a evoluat în două dintre cele trei partide ale grupei, cu Spania și Polonia.

Hromada este al şaptelea jucător transferat de clubul FC Rapid în această iarnă după croatul Damjan Djokovic, kosovarii Florent Hasani, Ermal Krasniqi, sârbul Borisav Burmaz, Marian Aioani şi Cătălin Vulturar.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Fosta închisoare de la Râmnicu Sărat devine Memorial dedicat victimelor comunismului. Proiectul fusese lansat acum 11 ani

În incinta fostei închisori de la Râmnicu Sărat vor fi construite, până în anul 2026, Memorialul „Închisoarea Tăcerii” și Centrul Educațional privind Comunismul în...

Așteptarea de 9 ani a luat sfârșit. FCSB e noua campioană a României la fotbal

Un singur punct mai avea nevoie FCSB, în meciul de sâmbătă seara cu Farul Constanța, pentru a se încorona noua campioană a Superligii. În...

Aproape 1,8 milioane de români îşi sărbătoresc onomastica de Florii. Cele mai întâlnite prenume

Aproape 1,8 milioane de români îşi sărbătoresc onomastica duminică, de sărbătoarea Floriilor. Potrivit Direcţiei pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date din cadrul...
Ultima oră
Pe aceeași temă