10.8 C
București
miercuri, 10 aprilie 2024
AcasăSportFotbalPaul Pogba, suspendat patru ani pentru dopaj! Decizia luată de fotbalistul francez

Paul Pogba, suspendat patru ani pentru dopaj! Decizia luată de fotbalistul francez

Tribunalul antidoping italian l-a suspendat pentru o perioadă de patru ani pe mijlocaşul francez Paul Pogba, testat pozitiv la testosteron în august 2023. Jucătorul lui Juventus a anunțat că va contesta pedeapsa la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS).

Paul Pogba a fost testat pozitiv cu ocazia meciului Udinese – Juventus, disputat în luna august, în cadrul primei etape a campionatului Italiei, în care nu a evoluat.

Juventus a transmis că a luat act de decizia tribunalului, care vine în urma cererii procurorului sportiv împotriva jucătorului de 30 de ani, campion mondial în 2018 cu naţionala Franţei, în conformitate cu Codul Mondial Antidoping.

Face recurs la TAS

„Am fost informat astăzi de decizia Tribunalului Naţional Antidoping şi consider că verdictul este incorect”, a scris internaţionalul francez pe contul său de Instagram.

„Sunt trist şi şocat că tot ce am construit în cariera mea de profesionist mi-a fost luat. Când voi fi eliberat de restricţii legale, întreaga poveste va deveni clară, dar nu am luat niciodată cu bună ştiinţă sau deliberat suplimente care ar încălca reglementările antidoping”, a adăugat el.

„Ca sportiv profesionist, nu aş face niciodată nimic pentru a-mi îmbunătăţi performanţele utilizând substanţele interzise şi nu am fost niciodată lipsit de respect şi nu i-am înşelat pe ceilalţi sportivi şi suporteri ai echipelor pentru sau împotriva cărora am jucat. În urma deciziei anunţate astăzi, voi face recurs la Tribunalul de Arbitraj Sportiv”, a conchis el.

Suspendat provizoriu din 11 septembrie 2023

Fotbalistul francez, al cărui sezon 2022-2023 a fost perturbat de accidentări şi de probleme extrasportive, a fost suspendat provizoriu pe 11 septembrie, înainte ca rezultatul contraexpertizei pe care a cerut-o să confirme prezenţa metaboliţilor de testosteron.

Pentru a explica acest rezultat pozitiv, anturajul lui Pogba a precizat că metaboliţii de testosteron provin de la un supliment alimentar prescris de un medic pe care jucătorul l-a consultat în Statele Unite.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Gabriela Firea, motivul în plus pentru care Robert Negoiță votează lista PSD-PNL la europarlamentar

Primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă, a declarat marţi că prezenţa Gabrielei Firea pe lista de candidaţi la europarlamentare reprezintă pentru el un motiv în...

Peter Higgs, fizicianul care a descoperit „particula lui Dumnezeu”, a murit la 94 de ani

În 2023, cercetătorul a fost distins cu Premiul Nobel pentru Fizică pentru munca sa revoluționară care a demonstrat cum particula care îi poartă numele...

Gabriela Firea, motivul în plus pentru care Robert Negoiță votează lista PSD-PNL la europarlamentar

Primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă, a declarat marţi că prezenţa Gabrielei Firea pe lista de candidaţi la europarlamentare reprezintă pentru el un motiv în...
Ultima oră
Pe aceeași temă