15.7 C
București
joi, 2 mai 2024
AcasăSportFotbalPaul Pogba, suspendat provizoriu pentru dopaj

Paul Pogba, suspendat provizoriu pentru dopaj

Mijlocașul francez Paul Pogba, legitimat la Juventus Torino, a fost suspendat provizoriu din activitate după ce a fost depistat dopat cu testosteron.

Continuă coșmarul trăit de Paul Pogba. Mijlocașul francez a ajuns doar o umbră a jucătorului din 2016, care se transfera de la Juventus la Manchester United pentru 105 milioane de euro, devenind cel mai scump fotbalist din istorie la acea vreme. Măcinat de accidentări în sezonul trecut, Pogba a primit o nouă lovitură: Agenţia Italiană Antidoping (NADO) l-a suspendat provizoriu după ce în organismul francezului a fost depistată o doză anormală de testosteron.

Testul pozitiv ar fi survenit la o probă prelevată internaţionalului francez după meciul jucat de Juventus în prima etapă a sezonului din Serie A, în deplasare cu Udinese, pe 20 august. Rezervă neutilizată în acel meci, Pogba a fost selectat aleator, conform procedurii standard de la testele antidoping.

Rămâne de văzut care va fi strategia folosită de club în acest caz. Dacă Juventus îl va susține pe Pogba, personalul medical al „Bătrânei Doamne” ar putea clama folosirea unui produs terapeutic fără a lua în considerare prezența acestuia pe lista substanțelor dopante. Nici varianta unui supliment contaminat nu poate fi scoasă din ecuație. Totuși, asta doar ar atenua, în niciun caz anula, responsabilitatea jucătorului.

Dacă va fi găsit vinovat, Pogba ar putea primi o suspendare de la doi ani la patru ani. Asta ar putea reprezenta finalul carierei pentru jucătorul în vârstă de 30 de ani, al cărui contract cu Juve expiră în iunie 2026.

Pus pe liber de Manchester United în 2022, Pogba a revenit la Juventus, unde a evoluat sporadic din cauza accidentărilor. În sezonul 2022/2023, francezul a strâns 162 de minute în tricoul „Bătrânei Doamne”, pentru care nu a marcat niciun gol. În această stagiune de Serie A, Pogba a jucat 51 de minute, în meciurile cu Bologna și Empoli.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Mesajul de Paști al Patriarhului Daniel: ,,Sfintele Paşti reprezintă sărbătoarea iertării, a păcii şi a bucuriei”

Patriarhul Daniel a transmis credincioșilor un mesaj cu ocazia Sfintelor Paști: „Învierea din morţi a Domnului Iisus Hristos cel Răstignit este adevărul central al Sfintei...

Semifinale Liga Campionilor: Borussia Dortmund a învins-o Paris Saint-Germain cu scorul de 1-0 (1-0)

Borussia Dortmund a învins-o pe Paris Saint-Germain cu scorul de 1-0 (1-0), miercuri seara, pe teren propriu, în prima manşă a semifinalelor Ligii Campionilor...

Soluția  3 D împotriva administrației #rezist a Bucureștiului

Deși lansată târziu în cursa electorală, Gabriela Firea a ajuns rapid să-i sufle în ceafă lui Nicușor Dan, fiindcă are singurul proiect administrativ cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă