8.7 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSportFotbalOvidiu Burcă, OUT de la Dinamo. Antrenorul și-a dat demisia

Ovidiu Burcă, OUT de la Dinamo. Antrenorul și-a dat demisia

La doar două zile de la înfrângerea cu 1-0 din derby-ul cu FCSB, antrenorul lui Dinamo, Ovidiu Burcă, și-a prezentat demisia.

Anunțul oficial a fost făcut pe contul de Facebook al grupării din Ștefan cel Mare. „Clubul Dinamo 1948 Bucureşti anunţă, în mod oficial, încetarea raporturilor contractuale, de comun acord, cu antrenorul Ovidiu Burcă. Ovidiu a început cariera la Dinamo pe 21 iulie 2022, la începutul unui sezon în care nu mulţi antrenori s-ar fi responsabilizat cu o asemenea misiune. Într-o situaţie în care mulţi prognozau falimentul, Ovidiu şi-a asumat o responsabilitate mai mare decât cea de simplu antrenor: de a se asigura că un simbol românesc nu moare, că va avea continuitate. Şi ce poveste am avut împreună”, se menţionează în postare.

„La finalul unui sezon în care toate resursele au fost limitate, strictul necesar la Dinamo lipsea în multe momente, ne-am întors în Superligă, acolo unde ne este locul, alături de Ovidiu Burcă, ‘nebunul’ a cărui speranţă nu s-a năruit nicicând, deşi realitatea ne dădea multe semne că ar fi trebuit să se năruie. Pentru că ne-a făcut să credem în Dinamo şi pentru etica de muncă ireproşabilă, îi mulţumim lui Ovidiu Burcă. Drumurile noastre se despart, însă nimeni nu ne va putea lua vreodată momentele trăite la promovarea în primul eşalon. Ele îşi au locul de cinste în istoria clubului pe care dorim să îl reconstruim la nivelul zilelor de glorie apuse”, se mai precizează.

Ovidiu Burcă va susţine, miercuri, o conferinţă de presă la baza de pregătire de la Săftica, în care va explica motivele acestei despărţiri.

În acest moment, Dinamo este penultima în clasamentul Ligii 1, cu o „zestre” de doar 10 puncte.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă