10.2 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSportFotbalEternul derby, decis de „bijuteria” lui Florinel Coman. FCSB s-a desprins în...

Eternul derby, decis de „bijuteria” lui Florinel Coman. FCSB s-a desprins în fruntea clasamentului

FCSB a câștigat „Eternul derby” cu Dinamo Bucureşti, cu scorul de 1-0, grație golului superb marcat de Florinel Coman din lovitură liberă, și s-a distanțat la cinci puncte în fruntea clasamentului Ligii 1.

FCSB a dominat jocul și nu le-au dat șanse gazdelor să pună în pericol poarta lui Ștefan Târnovanu. Prima ocazie a roş-albaştrilor a fost ratată de Darius Olaru (46), care a şutat la colţul lung, dar mingea s-a dus pe lângă bară.

Unicul gol al partidei a fost marcat de Florinel Coman, care l-a lăsat fără replică pe Golubovic, în minutul 52, din lovitură liberă.

Apoi, Dinamo a fost mult mai ofensivă şi a avut mai multe ocazii bune de egalare. Goncalo Gregorio (64) a şutat de la 25 de metri, dar Târnovanu a respins în corner. Lamine Ghezali (81) a trimis din voleu, din careu, în braţele lui Târnovanu. Costin Amzăr (82) a şutat la colţul scurt, dar Alexandru Pantea a respins în corner.

Ultima ocazie i-a aparținut lui Dani Iglesias, care în prelungiri a reluat din voleu de la 15 metri, dar puţin pe lângă poartă.

După acest succes, FCSB şi-a consolidat poziţia de lider, având acum un avans de cinci puncte față de CFR Cluj, ocupanta locului secund. De cealaltă parte, Dinamo a ajuns la 11 etape consecutive fără victorie, timp în care a obținut trei egaluri şi opt eşecuri. Cu 10 puncte, alb-roșii sunt penultimii în Liga 1.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă