16.6 C
București
joi, 2 mai 2024
AcasăSportFotbalMessi i-a dedicat al optulea „Balon de Aur” lui Maradona. „El Pibe...

Messi i-a dedicat al optulea „Balon de Aur” lui Maradona. „El Pibe D’Oro” ar fi împlinit 63 de ani

Superstarul argentinian Lionel Messi a câştigat al optulea „Balonul de Aur” al carierei și i l-a dedicat lui Diego Armando Maradona, care pe 30 octombrie ar fi împlinit 63 de ani.

După ce a ratat trofeul din 2022 în fața lui Karim Benzema, Messi, care a condus Argentina către câștigarea Cupei Mondiale din Qatar, a pus mâna pe al optulea „Balon de Aur” din carieră. În clasamentul voturilor, superstarul formației americane Inter Miami a fost urmat de Erling Haaland și Kylian Mbappe. Messi a devenit astfel primul câştigător al trofeului care nu joacă în Europa.

Messi a primit „Balonul de Aur” chiar în ziua în care Diego Armando Maradona ar fi împlinit 63 de ani, astfel că i-a dedicat succesul fostului idol argentinian. „Îmi amintesc de Diego, este ziua lui şi nu există un loc mai bun pentru a-l onora decât înconjurat de atâţia oameni cărora le place fotbalul, aşa cum îi plăcea lui. La mulţi ani, Diego, împart acest premiu cu tine” a spus fotbalistul de 36 de ani.

La feminin, trofeul a fost cucerit de iberica Aitana Bonmati. În sezonul trecut, mijlocașul Spaniei și al Barcelonei a câștigat Champions League, campionatul intern și Cupa Mondială cu echipa națională.

Devansat de Messi în cursa pentru „Balonul de Aur”, Erling Haaland s-a consolat cu Trofeul Gerd Muller, acordat celui mai bun marcator din sezonul trecut. Atacantul în vârstă de 23 de ani a marcat nu mai puțin de 56 de goluri în 57 de partide disputate.

Premiul „Raymond Kopa”, pentru cel mai bun tânăr jucător din sezonul trecut, i-a revenit mijlocașului englez Jude Bellingham, care impresionează în tricoul lui Real Madrid. Bellingham i-a devansat pe Gavi, Alejandro Balde și Camavinga.

Campion mondial cu Argentina, portarul Emiliano Martinez a cucerit Premiul Iaşin, pentru cel mai bun goalkeeper al anului. Contracandidaţii sud-americanului au fost marocanul Yasin Bounou, Thibaut Courtois și Ederson.

În cele din urmă, Manchester City a fost aleasă cea mai bună echipă a anului, graţie triplei realizate sezonul trecut: Liga Campionilor, Premier League şi Cupa Angliei.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

La summitul de pace din Elveția au fost invitate 160 de țări. Rusia nu e pe listă

Război în Ucraina. Summitul de pace va avea loc în 15 şi 16 iunie în Elveţia. Vestea a fost confirmată de Volodimir Zelenski. Rusia...

Grupul România Liberă se alătură boicotului împotriva ”Clubului de Presă”

Recent, Grupul România Liberă, care cuprinde atât ziarul România Liberă cât și Academia Cațavencu, a decis să se distanțeze de controversatul ”Club de Presă”...

Mesajul de Paști al Patriarhului Daniel: ,,Sfintele Paşti reprezintă sărbătoarea iertării, a păcii şi a bucuriei”

Patriarhul Daniel a transmis credincioșilor un mesaj cu ocazia Sfintelor Paști: „Învierea din morţi a Domnului Iisus Hristos cel Răstignit este adevărul central al Sfintei...
Ultima oră
Pe aceeași temă