9.5 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSportFotbalManchester United are un nou acționar! Consiliul Premier League și-a dat astăzi...

Manchester United are un nou acționar! Consiliul Premier League și-a dat astăzi acordul

Achiziţia de către miliardarul britanic Jim Racliffe a unui pachet de 25% din acţiunile clubului Manchester United a fost ratificată marţi de Premier League, după ce a trecut testul proprietarilor şi directorilor organizaţiei.

Acordul de 1,25 miliarde de dolari, prin care preşedintele grupului Ineos va investi de asemenea 300 de milioane de dolari în infrastructura clubului şi va prelua controlul operaţiunilor fotbalistice ale clubului, a fost încheiat în decembrie.

„Achiziţia de către Sir Jim Ratcliffe a 25% din Manchester United FC şi o investiţie suplimentară de 300 de milioane de dolari în club au fost aprobate de Consiliul Premier League după finalizarea OADT”, se arată într-un comunicat.

„Consiliul de administraţie a fost de acord cu schimbarea structurii de proprietate a clubului săptămâna trecută, iar acest lucru a fost acum ratificat oficial de un grup independent de supraveghere. A fost de asemenea semnată Carta proprietarilor din Premier League. Premier League aşteaptă acum confirmarea încheierii tranzacţiei”, se arată în comunicat.

Federaţia engleză de fotbal trebuie să ratifice investiţia miliardarului în vârstă de 71 de ani la United, însă acest lucru este văzut ca o formalitate.

Ratcliffe, care este din copilărie suporter al „Diavolilor Roșii”, a ajuns la un acord de Crăciun cu proprietarii americani ai clubului, familia Glazer, pentru cumpărarea a 25% din acţiunile lui Manchester United.

Unul dintre cele mai titrate cluburi din Anglia, United este acum pe locul 6 în Premier League, competiţie pe care nu a mai câştigat-o din 2013.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Astăzi începe vacanța de Paște. Când se întorc la școală elevii

Astăzi începe vacanța de Paște. Când se întorc la școală elevii Această vacanță (27 aprilie-7 mai) va cuprinde atât ziua de 1 mai, cât și...

Astăzi începe vacanța de Paște. Când se întorc la școală elevii

Astăzi începe vacanța de Paște. Când se întorc la școală elevii Această vacanță (27 aprilie-7 mai) va cuprinde atât ziua de 1 mai, cât și...
Ultima oră
Pe aceeași temă