10.8 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSportFotbalLionel Messi, desemnat cel mai bun jucător din 2023 în cadrul Galei...

Lionel Messi, desemnat cel mai bun jucător din 2023 în cadrul Galei „Fifa The Best”

Argentinianul Lionel Messi a fost desemnat cel mai buni jucător al anului 2023 în cadrul Galei „FIFA The Best”, organizată de Federaţia internaţională de fotbal. Decizia forului mondial a fost contestată de multe voci, care îl vedeau favorit pe norvegianul Erling Haaland.

Chiar dacă s-a aflat la egalitate de voturi cu norvegianul Erling Haaland, considerat favorit, Lionel Messi s-a impus după ce a fost plasat pe primul loc de căpitanii echipelor naţionale care au participat la vot. Pe poziţia a treia s-a clasat francezul Kylian Mbappe.

În 2023, Lionel Messi a câștigat și Balonul de Aur, pentru a opta oară în cariera sa.

La feminin, s-a impus spaniola Aitana Bonmati, care le-a devansat în ancheta FIFA pe compatrioata sa Jenni Hermoso şi pe columbiana Linda Caicedo.

Titlul de cel mai bun antrenor al anului a revenit spaniolului Pep Guardiola, la masculin, şi olandezei Sarina Wiegman, actualul selecţioner al Angliei, la feminin. Guardiola, care a reuşit un sezon de excepţie cu Manchester City, i-a devansat pe italianul Simone Inzaghi, tehnicianul echipei Inter Milano, şi pe australianul Ange Postecoglou, fostul antrenor al lui Celtic Glasgow, care pregăteşte în prezent formaţia Tottenham Hotspur, la care s-a transferat recent fundaşul român Radu Drăguşin.

Perioada luată în calcul pentru acordarea premiilor a fost cuprinsă între 1 august 2022 şi 20 august 2023, la feminin, şi 19 decembrie 2022 – 20 august 2023, la masculin.

Decizia FIFA, considerată de presa europeană „o glumă proastă”

După atribuirea premiului FIFA The Best argentinianului Lionel Messi, presa europeană a lansat o adevărată tiradă la adresa FIFA. Decizia forului internațional a fost apreciată ca fiind o „glumă de prost gust” de jurnaliștii de pe „Bătrânul Continent”.

Asta deoarece Erling Haaland era considerat favorit legitim la câştigarea trofeului, după performanţe sale în tricoul lui Manchester City, cu care a câştigat Liga Campionilor, campionatul şi Cupa Angliei în sezonul trecut, dar norvegianul a fost devansat de Messi în ancheta FIFA.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Cultură de canabis, descoperită într-o comună din Călărași. Un bărbat a fost reținut de procurorii DIICOT

Un bărbat a fost reţinut, joi, de procurorii DIICOT, după ce ar fi iniţiat şi dezvoltat, într-o comună din judeţul Călăraşi, două culturi de...

Nicu Ștefănuță: „În sfârșit, directiva privind violența împotriva femeilor a fost adoptată”

În ultima sesiune plenară din legislatura actuală, Parlamentului European a votat primul act legislativ al UE privind violența împotriva femeilor și violența domestică, care...

EXCLUSIV. Directorii de școli, schimbați înainte de alegeri. STATISTICĂ

De la 1 ianuarie 2023 și până la jumătatea lunii martie a super anului electoral în curs, peste 500 de directori și directori adjuncți...
Ultima oră
Pe aceeași temă