15.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSportFotbalGigi Becali, discurs devastator după ce nu a putut elimina regula U21:...

Gigi Becali, discurs devastator după ce nu a putut elimina regula U21: „Am văzut cine sunt sclavii”

Gigi Becali a răbufnit după ce propunerea clubului FCSB de eliminare a regulii U21 a fost respinsă de Adunarea Generală a Ligii Profesioniste de Fotbal.

După ce nu a reușit să obțină votul tuturor conducătorilor din Liga 1 pentru a suprima regula U21, care obligă echipele din primul eșalon să folosească un jucător sub 21 de ani pe toată durata unui meci, patronul FCSB, Gigi Becali, a avut un discurs devastator la adresa „trădătorilor”. La ieșirea din sediul LPF, acesta i-a numit „sclavi” pe toți cei care nu au votat conform dorinței sale.

„Am văzut cine sunt sclavii şi cine sunt trădătorii. (…) Cei care nu au semnat sunt sclavi. Lor le place să fie obligaţi. Păi atunci să îi ducem pe plantaţie şi să le dau sapa în mână. Cel mai mult şi mai mult m-a dezamăgit Rapid, Rapid sclav. Pentru ce să vrei să fii obligat? Ai jucător, îl bagi. Dar de ce să fii obligat? Asta e, se mai poate schimba doar prin plângeri la Parchet pentru acuzaţii de sclavie”, a declarat patronul formației FCSB.

Latifundiarul din Pipera nu l-a iertat nici pe președintele Federației Române de Fotbal (FRF), Răzvan Burleanu. „Mă interesează ce zice un copil obraznic? A spus despre mine că am profil infracțional. Să vedem cine-l are! Să arate declarația de avere de când a intrat în fotbal. Să vedem câți bani avea și câți are acum. Dacă studiem toată activitatea lui economică, e totul o activitate infracțională. Ce să demonstrez? Eu n-am școli staliniste, eu spun totul pe față. Stau eu, un miliardar, să mă cert cu Burleanu?”, a spus patronul FCSB, într-o intervenție la emisiunea „Fotbal Club”.

Conform unei decizii a Comitetului Executiv al FRF, cluburile din Liga 1 sunt obligate să folosească în primul unsprezece, pe toată durata unei partide, minimum un jucător sub 21 de ani format la nivel naţional.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Universitatea Craiova, primul eșec cu Gâlcă pe bancă! Oltenii au fost surclasați pe teren propriu de CFR Cluj

Universitatea Craiova a pierdut pe teren propriu în fața celor de la CFR Cluj cu scorul de 0-1, în etapa a șasea a play-off-ului...

Manchester City a făcut scor în restanța cu Brighton. „Cetățenii” s-au apropiat la un punct de primul loc

Manchester City a învins-o cu 4-0 pe Brighton, în deplasare, într-o partidă restantă contând pentru etapa a 29-a din Premier League. Internaţionalul englez Phil Foden...

Cutremur produs în zona seismică Vrancea, în această dimineață

Un cutremur cu magnitudinea de 3,5 grade pe Richter s-a produs, vineri dimineaţa, la ora locală 2:05, în judeţul Buzău, zona seismică Vrancea, potrivit...
Ultima oră
Pe aceeași temă