16 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSportFotbalAlexandru Băluţă, prezentat oficial la FCSB. Mijlocașul a dezvăluit de ce nu...

Alexandru Băluţă, prezentat oficial la FCSB. Mijlocașul a dezvăluit de ce nu a semnat cu Universitatea Craiova

Noul jucător al celor de la FCSB, mijlocașul Alexandru Băluţă, spune că nu a existat niciun fel de echilibru între ofertele primite de la noua sa echipă şi Universitatea Craiova.

„Începe un nou capitol pentru mine, sunt pregătit să ajut FCSB pe toate fronturile. Ştiu că este o provocare foarte mare pentru mine şi asta mă motivează foarte tare. Îmi doresc din tot sufletul ca anul acesta să luăm titlul mult dorit şi să ne calificăm în grupele Conference League. Pentru mine este foarte important ce am ales în momentul ăsta. S-au spus multe lucruri neadevărate, a fost o lipsă de respect faţă de mine şi ce am făcut pentru Craiova. Amintirile şi emoţiile pe care le-am simţit acolo nu poate să mi le ia nimeni. Asta a fost decizia mea, am ales ce a fost mai bine pentru mine şi familia mea. Pentru mine, familia este mai presus de orice. Vreau să clarific lucrurile, nu au existat oferte egale. Nu a existat niciun echilibru între oferta de aici şi cea de la Craiova, nici din punct de vedere financiar, nici din punct de vedere al efortului. Mai ales că am fost căpitanul Craiovei. Am simţit că sunt dorit mai mult aici, oamenii au fost serioşi cu mine încă de la început, mi-au dat timp să mă gândesc foarte bine, pentru că nu era o decizie uşoară pentru mine. Nu au pus presiune pe mine, şi-au dorit foarte mult să vin aici. Sunt împăcat cu ceea ce am ales, dar nu a existat niciodată un echilibru între oferte, este o diferenţă foarte mare. Nu îmi place să vorbesc despre sume. Atitudinea Craiovei nu a fost atât de serioasă pe cât mă aşteptam. M-am simţit puţin subestimat ca fotbalist şi persoană. Nu am fost luat în serios. Da, am simţit că nu am mai fost dorit acolo”, a declarat Băluţă, în conferința oficială de prezentare la FCSB.

Noul jucător al FCSB a vorbit şi despre adicţia pentru jocuri de noroc pe care a avut-o în trecut şi la care au făcut referire oficiali ai grupării oltene.

„A fost dezamăgitor tot ceea ce s-a spus despre mine, pentru că ştiu cine sunt în momentul ăsta, cât m-am schimbat în ultimii ani. Am o familie, doi copii şi ştiu cât am tras ca să reuşesc. Eu respect în continuare suporterii Craiovei, dar pentru mine acum cel mai important este să dau tot ce am mai bun la FCSB, să dovedesc că merit să joc şi să dau cel mai bun randament. Toţi am făcut greşeli în viaţă, suntem oameni şi nu suntem perfecţi. Pentru mine este un subiect închis, am depăşit acele momente. Pentru mine e important prezentul, nu trecutul”, a mai spus Băluţă, care a precizat că a semnat un contract pe trei ani cu FCSB.

În vârstă de 29 de ani, Băluță a semnat cu FCSB din postura de jucător liber, după ce a reziliat contractul cu Akademia Puskas din Ungaria. El a mai evoluat de-a lungul carierei pentru Chindia Târgovişte, Viitorul, Universitatea Craiova, Slavia Praga şi Slovan Liberec.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

26 de avioane de război și 5 nave chineze, detectate în jurul Taiwanului

Ministerul Apărării din Taiwan a anunţat vineri că a detectat 26 de avioane şi cinci nave chineze în jurul insulei în ultimele 24 de...

Directorul general Dorin Tudora a mărit salariile doar angajaților PNL

În ultima ședință a Consiliului de Administrație de la Conpet SA Ploiești, de la sfârșitul lunii aprilie 2024, directorul general Dorin Tudora, impus...

Statele membre NATO sunt profund îngrijorate „ de activitățile rău intenționate ale Rusiei” pe teritoriul Alianței

Statele membre ale NATO s-au declarat joi "profund preocupate de activităţile rău intenţionate" ale Rusiei "întreprinse recent pe teritoriul Alianţei" şi care "constituie o...
Ultima oră
Pe aceeași temă