21.3 C
București
marți, 7 mai 2024
AcasăSportFotbalFCSB, victorie la scor de neprezentare. Roș-albaștrii au spulberat-o pe Universitatea Craiova

FCSB, victorie la scor de neprezentare. Roș-albaștrii au spulberat-o pe Universitatea Craiova

FCSB a învins-o la scor de forfait, 3-0, pe Universitatea Craiova, pe Stadionul „Steaua” din București, în derby-ul etapei a 8-a a Ligii 1.

În fața a peste 21.000 de spectatori, FCSB a început tare partida din Ghencea, iar Andrea Compagno putea deschide scorul în minutul 3, cu o lovitură de cap. Oltenii au reacționat prin Crețu și Badelj, dar cei care au marcat au fost elevii lui Charalambous, în minutul 13, la șutul la colțul scurt trimis de Darius Olaru.

Roș-albaștrii și-au dublat avantajul în minutul 21, după șutul excelent la colțul lung trimis de Risto Radunovic. Fără Chiricheș, Coman și Pantea, FCSB a continuat să o domine pe Craiova, iar Darius Olaru a dus scorul la 3-0, chiar înainte de pauză.

Mitanul secund a fost mai echilibrat, iar în minutul 55 Ngezana a nimerit bara. Formația oaspete a încercat să reducă din handicap, dar Andrei Ivan și Marian Danciu nu au reușit să îl învingă pe Târnovanu.

Meciul s-a încheiat cu ratarea lui Compagno, care putea face 4-0. Scăpat pe contraatac, italianul a încercat să profite de ieșire din poartă a lui Laurențiu Popescu, dar a trimis alături.

La final, Elias Charalambous a dezvăluit care a fost cheia succesului categoric: „Vreau să îmi felicit jucătorii pentru efort. Au trebuit să aibă atitudine și disciplină. Au trebuit să fie agresivi și asta a fost cheia către victorie. Marea realizare e atitudinea pe care am avut-o în această seară”. Antrenorul roș-albaștrilor a vorbit și despre iminentul transfer al lui Cristi Ganea: „Vorbim cu conducerea, schimbăm idei, orice jucător bun care credem că poate face parte din echipă și e o soluție poate veni. Îl știu foarte bine pe Ganea, e la Panathinaikos, am prieteni acolo, dar nu e nimic oficial.”

După acest succes, FCSB a revenit pe primul loc în clasament, cu 18 puncte, în timp ce Universitatea Craiova se află pe poziția a patra, cu 14 puncte.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Portul Constanța, victima perfectă a managementului defectuos al statului!

Portul Constanța se află în primele 20 de porturi europene ca volum de mărfuri manipulate, dar activitatea sa este ”afectată semnificativ de acțiunea/inacțiunea...

Pericol de inundații în județele Neamț și Iași! Hidrologii au instituit codul portocaliu

Hidrologii au instituit un cod portocaliu de inundaţii, valabil până la ora 23:00 pe râuri mici din judeţele Neamţ şi Iaşi. Potrivit Institutului Naţional de...

Echipă mixtă română de tenis de masă, calificată la Olimpiadă

Perechea română alcătuită din Ovidiu Ionescu şi Bernadette Szocs s-a calificat pentru proba de dublu mixt din cadrul Jocurilor Olimpice de la Paris, a...
Ultima oră
Pe aceeași temă