22 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăSportFotbalDinamo a revenit oficial în Liga 1. „Câinii roșii” au pierdut returul...

Dinamo a revenit oficial în Liga 1. „Câinii roșii” au pierdut returul barajului cu FC Argeș

Dinamo Bucureşti a revenit în Liga 1 după doar un an de așteptare, deşi a fost învinsă de FC Argeş cu scorul de 4-2, sâmbătă seara, în returul barajului.

FC Argeş a avut un început bun de meci la Mioveni şi a marcat de două ori în primul sfert de oră, în minute consecutive: Tofan a şutat de la 25 de metri, iar Roşu a deviat nefericit mingea (14), iar apoi Jakolis a majorat diferenţa, după ce a fost angajat în careu de Garita (15).

Lamine Ghezali (40) a readus speranţa în tabăra lui Dinamo, cu un gol înscris după un slalom în careul gazdelor.

Piteştenii au mai avut ocazii de gol prin Garita (9), cu capul, după un corner, Jakolis a ratat incredibil (23), după eroarea lui Bena, iar Fabio Vianna (37) a trimis un şut-centrare puţin peste poartă. Dinamo şi-a creat situaţii de gol prin Pop (26), cu capul de la circa 11 metri, şi Ghezali (32), care a şut pe lângă poartă de la 18 metri.

FC Argeş a avut un forcing în debutul reprizei secunde, marcând două goluri prin camerunezul Paul Arnold Garita (47, 51), ambele după cornere, executat de Calcan şi Jakolis.

Un moment important în acest meci s-a petrecut în minutul 55, când Andreias Calcan a primit al doilea cartonaş galben, ambele pentru faulturi la mijlocul terenului, fiind eliminat.

Dinamo a marcat al doilea gol în minutul 60, prin Alex Pop, cu capul, din centrarea lui Iulian Roşu.

FC Argeş a mai avut o ocazie până la final, prin francezul Enzo Celestine (89), dar şutul acestuia a fost respins de pe linia porţii de Giafer.

După ultimul fluier al arbitrului, suporterii dinamovişti au invadat terenul şi au sărbătorit promovare alături de echipă.

Dinamo, care revine în eşalonul de elită după un an, îşi datorează promovarea victoriei de senzaţie din tur, cu 6-1, luni, pe Arena Naţională.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Statul Qatar va avea investiții în România de 15 miliarde de euro, anunță premierul Ciolacu

Vizita premierului Marcel Ciolacu în Qatar, în perioada 16 aprilie-17 aprilie 2024, are ca principal obiectiv "dezvoltarea în România a unor proiecte de investiții...

Lucian Bode a văzut șacalii. Cine-i prinde?

Învățat despre utilitatea glonțului magic, Lucian Bode a lansat cel mai consistent mesaj de campanie electorală: “În vremuri grele, apar șacalii, care așteaptă un...

Azi încep depunerile de candidaturi pentru alegerile locale

Partidele politice, alianţele, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale şi candidaţii independenţi vor putea, începând de astăzi până pe 30 aprilie, ora 23:59, să depună...
Ultima oră
Pe aceeași temă