12.9 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSportFotbalDinamo, scor de tenis în barajul cu FC Argeș! „Câinii” sunt cu...

Dinamo, scor de tenis în barajul cu FC Argeș! „Câinii” sunt cu un picior și jumătate în Liga 1

Dinamo e cu un picior și jumătate în Liga 1, după ce a surclasat-o pe FC Argeş, cu scorul de 6-1, luni seara, pe Arena Naţională, în prima manşă a barajului de promovare.

Dinamo a făcut o primă repriză de senzaţie şi a câştigat la un scor care face aproape de neconceput ratarea promovării.

Fundaşul francez Quentin Bena (15), a deschis scorul cu capul, în urma unui corner, apoi spaniolul Gorka Larrucea (24) a majorat diferenţa, profitând de mingea deviată de zid la lovitura liberă executată de Iulian Roşu. Francezul Lamine Ghezali a recuperat o minge şi i-a pasat lui Alexandru Pop (28), care a marcat spectaculos cu un lob peste portar. Lamine Ghezali a înscris al patrulea gol al lui Dinamo după o cursă spectaculoasă de la centrul terenului (40).

După pauză, FC Argeş a jucat mai agresiv şi a reuşit să reducă din diferenţă, prin fundaşul croat Mario Zebic (55), după o minge respinsă greşit de Deniz Giafer la o lovitură liberă a piteştenilor. Doar un minut mai târziu, Dinamo a refăcut ecartul de pe tabelă, Dani Iglesias (56) marcând cu un şut din afara careului, deviat de Alin Drobrosavlevici. Ghezali a înscris al şaselea gol al echipei antrenate de Ovidiu Burcă (62), după o combinaţie cu Iulian Roşu şi o cursă splendidă.

FC Argeş, care a jucat din min. 64 în zece oameni, după eliminarea congolezului Kevin Koubemba, a reuşit să îşi creeze trei ocazii bune de gol, dar Arnold Garita (18) a şutat slab în situaţie de unu la unu cu portarul Dujmovic, Cătălin Tofan (45+2) a reluat peste poartă din 5 metri, la un corner, iar Ionuţ Şerban a şutat în transversală (81), după care Zebic a reluat afară mingea revenită.

Manşa secundă va avea loc la Piteşti, pe 3 iunie.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Astăzi începe vacanța de Paște. Când se întorc la școală elevii

Elevii vor intra de vineri în vacanţă, după finalizarea cursurilor, şi se vor întoarce în şcoli miercuri, 8 mai, potrivit calendarului aprobat de Ministerul...

Soluții pentru protecția împotriva exploziilor de praf

În peisajul comercial de astăzi, asigurarea siguranței și securității este vitală, în special în ceea ce privește reducerea riscurilor asociate cu exploziile de praf....

Președintele clubului Rapid, Daniel Niculae, urmărit penal! Acuzațiile care i se aduc

Preşedintele clubului Rapid, Daniel Niculae, a fost pus sub acuzare de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, pentru că l-a plătit şi ajutat...
Ultima oră
Pe aceeași temă