15.7 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăSportFotbalCum a reușit Hagi să formeze o nouă echipă de top

Cum a reușit Hagi să formeze o nouă echipă de top

Farul Constanța este, fără doar și poate, revelația acestui sezon din Superliga, iar băieții lui Gică Hagi au avut un parcurs aproape perfect, astfel că au intrat în play-off pentru al doilea an la rând și nu puțini sunt cei care îi văd favoriți la câștigarea titlului. Ar fi al doilea titlu de campion în România ca antrenor pentru Gică Hagi, după cel obținut cu Viitorul (actuala Farul).

Play-off-ul e gata să înceapă, iar Farul ocupă o poziție fruntașă, la care puțini sunt cei care se așteptau la începutul campionatului. Constănțenii joacă un fotbal excelent și nimeni nu le poate contesta prezența în partea superioară a clasamentului, din moment ce atât atacul, cât și defensiva au funcționat excelent în acest sezon.

YouTube video

Înainte de startul play-off-ului, Farul este văzută cu a doua șansă la pariuri sportive să devină campioana României, având cota 3.25. Bookmakerii o creditează în continuare cu prima șansă pe campioana ultimilor cinci ani, CFR Cluj, care are cota 1.60. FCSB este văzută cu șansa a treia, cu cota 8.00, în timp ce Rapid și Universitatea Craiova au cota 40.00.

Cum a format Hagi o nouă echipă alături de care luptă pentru titlu

Un mare merit în parcursul din acest sezon îl are campania de transferuri efectuată în vara anului trecut. Atunci, Farul a fost una dintre cele mai active echipe din mercato și a adus numeroși jucători importanți. Printre achizițiile de marcă făcute de Gică Hagi s-au aflat Denis Alibec, Tudor Băluță, Mihai Popescu, Dragoș Nedelcu, Vlad Morar, David Kiki și Gabriel Torje. Ultimul a plecat deja de la Farul, însă a contribuit în prima parte a sezonului prin evoluțiile sale.

Farul a mizat așa pe jucători mai experimentați și a avut câteva pariuri riscante. Unul dintre ele a fost Denis Alibec, jucător care venea după câteva prestații dezamăgitoare la Kayserispor, CFR Cluj și Atrimitos, în tricoul cărora a marcat 6 goluri într-un an și jumătate. Sub comanda lui Gică Hagi, Alibec a revenit însă în cea mai bună formă și este golgheterul echipei, cu 11 goluri marcate. Atacantul în vârstă de 32 de ani a tras echipa după el în multe momente, iar execuțiile sale au un rol important în parcursul din acest sezon.

YouTube video

Un alt pariu a fost Tudor Băluță, un jucător care a dat mult echilibru la centrul terenului. Deși are doar 23 de ani, Băluță venea după câteva sezoane în care nu a reușit să confirme în străinătate. El a fost vândut în vara lui 2019 de Viitorul la Brighton & Hove, însă nu a apucat să debuteze în Anglia la prima echipă. A fost împrumutat ulterior la ADO Den Haag și Dinamo Kiev, însă nici aici nu a reușit să se impună. De la revenirea la Farul, mijlocașul central a fost complet schimbat, iar Hagi l-a readus în cea mai bună formă a carierei. De altfel, Băluță a revenit și la echipa națională după ce s-a întors în România.

Mihai Popescu, pe care fanii fotbalului românesc îl știau din tricoul lui Dinamo, s-a întors și el în România în vara anului trecut, după câțiva ani petrecuți în Scoția, la Hearts și Hamilton. El a reușit să se impună din start ca titular și a făcut un cuplu excelent cu Ionuț Larie în centrul defensivei. Astfel, Farul are una dintre cele mai bune defensive din campionat.

Hagi a promovat mereu tinerii

Gică Hagi s-a consacrat în ultimii ani ca fiind un om care promovează mulți jucători tineri și nu a făcut rabat de la această politică nici în acest sezon. Revelația anului 2023 este Adrian Mazilu, un jucător în vârstă de 17 ani, care are o plecare de pe loc excelentă, un dribling foarte precis și un șut năprasnic. În meciurile disputate în 2023, Mazilu a marcat deja de trei ori și specialiștii îi prevăd un viitor strălucitor.

Un alt jucător tânăr cu evoluții foarte apreciate este mijlocașul central Constantin Grameni. La cei 20 de ani ai săi, Grameni este deja un titular fără dubiu și a marcat de 4 ori în meciurile disputate pentru constănțeni. De asemenea, un alt tânăr foarte talentat de la Farul este Andrei Borza, un jucător lateral care poate evolua atât în apărare cât și în atac. El a marcat 2 goluri în cele 23 de meciuri disputate, inclusiv în victoria cu FCSB. Și lui specialiștii îi prevăd un viitor strălucitor.

Cotele publicate în acest articol pot suferi modificări în orice moment.

Cele mai citite

PSG și Borussia Dortmund s-au calificat în semifinalele Ligii Campionilor

Paris Saint-Germain s-a calificat în semifinalele Ligii Campionilor la fotbal, după ce a învins-o pe FC Barcelona cu scorul de 4-1 (1-1), marţi seara,...

20 de țări vor cumpăra 500000 de obuze pentru Ucraina din afara Europei

Premierul ceh Petr Fiala a declarat marţi că 20 de ţări s-au angajat să cumpere o jumătate de milion de obuze pentru Ucraina din...

BEC a respins candidaturile Partidului Diaspora Unită și a independentului Paul Octavian Jurma

Biroul Electoral Central(BEC) a respins, marţi, lista candidaturilor propuse de Partidul Diaspora Unită la alegerile pentru membrii din România în Parlamentul European din anul...
Ultima oră
Pe aceeași temă